• Mierovka úspešná na Moyzesovom sláviku 2019 !

          • Mierovka opäť úspešná na súťaži v sólovom speve ! ! ! Žiačky speváckej triedy pani učiteľky Andrey Marchynovej - Sofia Miškovičová a Noemi Spodná sa zúčastnili 7. ročníka celoslovenskej súťažnej prehliadky v speve ľudových a umelých piesní žiakov ZUŠ “Moyzesov slávik” v ZUŠ v Prešove. V silnej konkurencii výborne pripravených a talentovaných žiakov si naše žiačky odnášaju prekrásne ocenenia: Sofia Miškovičová - strieborné pásmo v kategorii B a Noemi Spodná - strieborné pásmo v kategórii C. Za tento vynikajúci úspech srdečne blahoželáme žiačkám za výborné umelecké výkony, pani učiteľke Andrey Marchynovej za pedaogickú prípravu a pánovi zástupcovi ZUŠ Spojenej školy Mierova Petrovi Čapó za klavírny sprievod. Ďakujeme a blahoželáme !

          • Panáčiky z vlny

          • Ako sa vám páčia panáčiky z vlny v podaní žiakov umeleckej školy? Precízna a hodnotná umelecká práca.

          • Výnimočný koncert s výnimočným obsadením !

          • Kto si našiel v nedeľu odpoludnia 12. mája čas na stretnutie s kvalitným umením skutočne iste neoľutoval. Mesto Svit, Rímskokatolícka farnosť vo Svite, Spojená škola ZUŠ Mierova vo Svite a ZUŠ Štefánikova v Poprade pripravila umeleckú lahôdku pre svitské publikum. V hlavnej roli: husľový orchester "Tereza a jej deti" pod vedením Mgr. art. Terézie Novotnej a koncertný organista Mgr. Peter Čapó, DiS. art. boli skvelou ukážkou produkcie profesionálnej umeleckej práce. V programe zazneli diela velikánov klasickej hudby v tej najlepšej umeleckej kvalite. Potrebné poďakovať všetkým, ktorí podporili tento úžasný koncert, ako aj všetkým účinkujúcim umelcom. Pevne veríme, že koncerty v tejto kvalite budú pevnou súčasťou kultúrnych podujatí v našom meste Svit.

          • Výroba koláčikov

          • Človek by na prvé pozretie ani neveril, že tieto koláčiky nie sú na papanie. Žiaci výtvarného odboru vyrábali tieto výtvarne skvelé koláčiky nerozoznateľné od tých skutočných. Ďakujeme za krásnu tvorivú prácu.

          • Tvorivé dielne - výroba náušníc

          • Pani učiteľka výtvarného odboru pripravila pre žiakov základnej školy tvorivé dielne zamerané na výrobu náušníc. Samotné fotografie hovoria o prekrásnej tvorivej práci našich žiakov. Ďakujeme pani učiteľka, že v našich deťoch takto rozvíjate talenty, ktoré dostali.

          • Maľovanie na textil

          • Nahliadnite do novej kolekcie prác dospelých študentov výtvarného odboru. Venovali sme sa technike maľby na textil a vznikli tieto prekrásne umelecké diela. Posúďte sami. 

          • Koncert husľového orchestra a organa

          • Srdečne pozývame na koncert husľového orchestra "Tereza a jej deti" pod vedením Teresa Novotna a organistu Peter Čapó, ktorý sa uskutoční v nedeľu 12. mája 2019 o 15:00 h. v kostole sv. Jozefa robotníka vo Svite. Tešíme sa na hojnú účasť, zaznejú diela svetových hudobných skladateľov pre orchester a organ.

          • Spevácka súťaž "Ping song 2019" Zvolen

          • Mierovka opäť boduje v speváckych súťažiach !!!Piatok kedy sa už všetci tešíme na zaslúžený oddych žiaci ZUŠ Spojenej školy Mierova Svit usilovne súťažili vo Zvolene a Prešove. Súkromné Konzervatórium a ZUŠ Pink Harmony vo Zvolene organizovala súťaž v sólovom speve pre žiakov ZUŠ a Konzervatórií. Táto súťaž bola opätovne bohato početne zastúpená a jej účastníci výborne pripravení. ZUŠ Mierovka mala svoje zastúpenie žiačkami Sofia Miškovičová a Noemi Spodná, ktoré pripravila pani učiteľka Andrea Marchynová a na klavíri sprevádzal pán zástupca Peter Čapó. Sme veľmi šťastní, pretože naša škola získala v silnej konkurencii krásne umiestnenia: Noemi Spodná v kategórii 3A získala bronzové pásmo a Sofia Miškovičová taktiež krásne bronzové pásmo v kategórii 2A. Paralelne so speváckou súťažou vo Zvolene sme sa zúčastnili aj krajského kola speváckej súťaže “Slávici z lavice” v Prešove. Víťazka okresného kola menovanej súťaže Kristínka Očvárová z triedy pána zástupcu Petra Čapó síce nezískala umiestnenie avšak už postup na krajské kolo je už veľkým úspechom.Zo srdca blahoželáme našim šikovným žiačkám Noemi Spodnej, Sofii Miškovičovej a ich pani učiteľke: Andrea Marchynová a speváčke Kristínke Očvárovej z triedy Petra Čapó. Ďakujeme všetkým za krásnu prezentáciu našej Spojenej školy Mierova vo Svite a už čoskoro sa zúčastníme ďalších umeleckých súťaží. Ďakujeme

          • Klavírna súťaž "Hviezdy hrajú srdcom" 2019

          • Dnes sme mali úspešný deň. Zúčastnili sme sa II. ročníka celoslovenskej klavírnej súťažnej prehliadky “Hviezdy hrajú srdcom” v Ružomberku. Súťaž organizovala Súkromná základná umelecká škola Jánoš. ZUŠ Spojenej školy Mierovej vo Svite mala tiež svoje zastúpenie. S veľkou radosťou oznamujeme, že žiak Sebastián Buch z triedy pána zástupcu Petra Čapó získal strieborné pásmo v V. kategórii. Hodnotila odborná porota zvučných mien klavírnych virtuózov Richard Rikkon, Ingrid Pinková a Tomáš Matis. V silnej konkurencii výborne pripravených žiakov v nevídanom množstve vyše 80 súťažiacich si odnášame veľmi hodnotné a výborné umiestnenie. Srdečne blahoželáme Sebastiánovi a jeho pánovi učiteľovi za krásnu prezentáciu našej školy. Ďakujeme

          • Žiaci VO maľujú mantinely pri budove Spolcentra Svit

          • Žiaci Spojenej školy ZUŠ začali dnes s maľbou mantinelov okolo detského ihriska pri budove Spolcentrum vo Svite. Už dnes sa tešíme na prekrásne maľby. Ďakujeme ! (15.4.2019)

            Krásny slnečný deň pokračujeme vo výtvarnom zveľadení mantinelov pred budovou Spolcentra. Práce pokračujú a žiaci ZUŠ pod vedením pani učiteľky Pemčákovej začali s maľbou rôznych grafických obrazov. Už dnes vidno, že výsledok snaženia bude prekrásny. Ďakujeme (16.4.2019)

          • Okresné kolo speváckej súťaže "Slávici z lavice 2019"

          • Žiaci Spojenej školy Mierová Svit Alexandra Chovanová, Viktória Servatková, Zuzana Čapóová a Kristína Očvárová sa zúčastnili okresného kola tradičnej speváckej súťaže “Slávici z lavice 2019” v Dome kultúry v Poprade. V silnej konkurencii svojich rovesníkov predviedli naši žiaci prekrásne spevácke výkony a Kristínka Očvárová si odniesla prvé miesto vo štvrtej kategórii s postupom na krajské kolo, ktoré sa uskutoční v Prešove. Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme a ďakujeme pedagógom, ktorí žiakov pripravovali.

          • Jarný koncert

          • Dovoľujeme si pozvať širokú verejnosť na Jarný koncert žiakov a pedagógov Spojenej školy Mierova Základnej umeleckej školy vo Svite, ktorý sa uskutoční 9. apríla 2019 o 17:00 h. vo veľkej sále Domu kultúry vo Svite. V umelecky bohatom programe sa predstavia aj pozvaní hostia: Husľový orchester Tereza a jej deti pod vedením Mgr. art. Terézie Novotnej a Spojený súbor priečnych fláut zo ZUŠ Štefánikova, ZUŠ sv. Jána Pavla II., ZUŠ Letná v Poprade pod vedením Mgr. Gabriely Roškovej, DiS. art. a Mgr. Silvii Frankovej DiS. art. Tešíme sa na spoločnú umeleckú spoluprácu a v neposlednom rade aj milé ľudské stretnutia.

            ​​​​​​​

            Absolvovali sme prekrásny koncert vo veľkej sále Domu kultúry vo Svite. Predstavili sa pedagógovia a žiaci Spojenej školy Škola Mierová Svit ZUŠ a taktiež aj naši vzácni hostia: Súbor priečnych fláut pod vedením Silvia Frankova a Gabriely Lestachovej Roskovej s prekrásnym spevom Aleny Stoklasovej a Husľový orchester "Tereza a jej deti" pod vedením Teresa Novotna, kde účinkovali aj žiaci ZUŠ Škola Mierová Svit. Ďakujeme za prekrásny umelecký zážitok všetkým účinkujúcim, pedagógom za prípravu umelecky náročného programu a všetkým prajeme do ďalšej tvorivej umeleckej činnosti veľa trpezlivosti a úspechov.


          • Deň učiteľov 2019

          • Spojená škola Škola Mierová Svit ZUŠ pripravila krásny umelecký program pri príležitosti slávnostného "Dňa učiteľov 2019", ktorý sa uskutočnil v Spolcentre Svit v piatok 29.3.2019. V umeleckom programe sa predstavila Kristína Očvárová, spev a Sebastián Buch, klavír so svojim učiteľom Peter Čapó a uviedli skladby svetových hudobných skladateľov. Ďakujeme pekne všetkým účinkujúcim za hodnotné vystúpenie ! ! !

          • Krst knihy v mestskej knižnici vo Svite

          • Sebastián Buch, žiak Spojenej školy Mierova ZUŠ prispel k sviatočnej atmosfére pri krste knihy "ZOO Košice" spisovateľa a bývalého riaditeľa ZOO Ing. Semana, Csc., hrou klavíri a predniesol skladby hudobných skladateľov G. Masseneta, C. Debussy. Potešili sme sa prítomnosti primátorky mesta Svit Ing. Dáši Vojsovičovej. Ďakujeme Mgr. Danke Šipošovej za pozvanie a Sebastiánovi za hodnotnú prezentáciu Spojenej školy Mierova Svit.

          • Deň tanca 2019

          • Dnes sme mali krásny a úspešný deň. Žiaci tanečného odboru Základnej umeleckej školy sa zúčastnili festivalu detského nefolklórneho tanca "DEŇ TANCA 2019", ktoré poriadalo Podtatranské osvetové stredisko v Poprade a Mestský úrad Svit v Dome kultúry vo Svite. Spojená škola Škola Mierová Svit zložka ZUŠ mala svoje zastúpenie v podobe dvoch choreografií "VÍLY" a ŠAŠOVINY" v kategórii: deti od 6-10 rokov v malej a veľkej choreografii. S potešením oznamujeme rodičom a všetkým našim podporovateľom, že naše deti sa umiestnili v krásnom striebornom pásme. Srdečne blahoželáme našim žiakom, ako aj ich pani učiteľke Lívia Baselidesová, ktorá tanečné vystúpenie pripravila. Srdečne všetkým blahoželáme !