• Vystúpenie pre Zväz zdravotne postihnutých.

          • Na pozvanie Zväzu zdravotne postihnutých sme 9.12.2019 pripravili kultúrny program, na ktorom sa predstavili žiaci ZUŠ Spojenej školy Mierová Júlia Kozlerová, klavír, Miroslav Maťo, akordeón, Katarína Hoclárová, klavír, Adam Pjaták, gitara a Kristína Očvárová, spev. Ďakujeme všetkým žiakom a ich pedagógom, ktorí tieto hudobné čísla pripravili a taktiež za milé pozvanie.

          • Vystúpenie pre Zväz protifašistických bojovníkov

          • Dnes 4.12.2019 sme potešili spevom a hrou na hudobný nástroj stretnutie členov Zväzu protifašistických bojovníkov v kolibe vo Svite. ZUŠ Spojenú školu Mierovú prezentovali Ester Kalászová, klavír, Alexandra Chovanová, spev, Jakub Špik, gitara, Viktória Černáková, klavír a Lesia Sobotová zahrala na zobcovej flaute. Ďakujeme našim žiakom a zástupcovi školy za krásny umelecký program.

          • Zátišie

          • Kolorovanú kresbu zátišia si natrénovali žiaci štvrtého a piateho ročníka ZUŠ.

          • Skupina dospelých VO

          • V skupine dospelých momentálne maľujeme kvety. Učíme sa pracovať s pastami nanášaním špachtľou. Zatiaľ vidíme fotky z procesu maľovania, neskôr doplníme hotové umelecké diela aj s menami autorov.

          • Práca žiakov literárno-dramatického odboru

          • Aj za maskou je len človek... tvoríme pohybové divadlo so žiakmi prvého ročníka LDO. K tomu aby sa nám lepšie pracovalo nám škola poskytla aj praktikáble a my sa už nevieme dočkať kedy s našou tvorbou vyjdeme von.

            Žiaci a študenti literárno-dramatického odboru ZUŠ Spojenej školy pripravujú pod vedením pani učiteľky Eriky Jašovej na novom improvizovanom pódiu ďalšie úžasné herecké vystúpenia. Máme sa na čo tešiť. Veríme, že nás poctíte svojou návštevou na ďalších verejných vystúpeniach.

          • Jesenný koncert

          • Máme za sebou jeden z ďalších umelecky vydarených koncertov ZUŠ Spojenej školy. Celkom 21 účinkujúcich žiakov školy predviedlo krásne a hodnotné hudobné diela v tej najlepšej interpretačnej kvalite. V premiére sme mali možnosť zhliadnuť aj vystúpenia žiakov literárno-dramatického odboru vo forme recitácie a krátkych hereckých etúd. Nechýbala pestrá paleta výstavy výtvarnych prác našich žiakov. Ďakujeme všetkým, ktorí toto úžasné podujatie pripravili najmä žiakom, učiteľom, ale aj mimoriadne početnému a podporujúcemu publiku poslucháčov. Tešíme sa na ďalšie koncerty a podujatia Spojenej školy Mierovej vo Svite.

          • Ponuka štúdia v ZUŠ Mierova Svit

          • Základná umelecká škola Spojená Škola Mierová Svit pozýva všetkých záujemcov o štúdium v umeleckej škole na talentové skúšky a zápis žiakov do ZUŠ, ktoré sa uskutočnia 23.8.2019 až 13.9.2019 v budove Spojenej školy Mierova vo Svite v dopoludnajších a odpoludňajších hodinách do:

            HUDOBNÉHO ODBORU

            TANEČNÉHO ODBORU

            VÝTVARNÉHO ODBORU

            LITERÁRNO-DRAMATICKÉHO ODBORU

            Ponuka štúdia v jednotlivých odboroch pre konkrétne študijné zamerania je v priloženom letáčiku. Stačí vybrať práve ten, ktorý vyhovuje vášmu záujmu.

            Elektronickú prihlášku do umeleckej školy môžte vypísať tu na našej webovej stránke v hlavnom menu - elektronická príhláška:

             https://zussvit.edupage.org/register/ 

            Tešíme sa na vašu bohatú účasť a snahu rozvíjať svoj talent v našej umeleckej škole !

            SPOJENÁ ŠKOLA MIEROVA 134 - ZUŠ VO SVITE

            PRIJÍMACIE SKÚŠKY

            riaditeľka Spojenej školy Mierova - organizačnej zložky Základná umelecká škola v súlade s vyhláškou č. 324/2008 § 5, ods. 1 až 4 o Základnej umeleckej škole

            vyhlasuje prijímacie skúšky do hudobného, výtvarného a tanečného odboru

            v termíne od 23. augusta do 13. septembra 2019 v zborovni ZUŠ a v kancelárii zástupcu riaditeľky ZUŠ v budove Spojenej školy Mierova 134 vo Svite.

             Riaditeľka školy rozhodnutím určí ich spôsob a organizáciu. Miestnosti konania prijímacích skúšok do jednotlivých odborov bývajú vypísané na plagátoch a nástenke pri vchode do budovy Spojenej školy Mierova 134 vo Svite.

            Aktuálny oznam o termíne konania prijímacích skúšok uverejňujeme na našej webstránke a na výveske školy.

            Požiadavky na prijímacie skúšky

            Hudobný odbor

            Dieťa zaspieva ľubovoľnú pieseň, kde sledujeme presnosť a kvalitu intonácie, zopakuje po učiteľovi krátky rytmus (klopkaním alebo tlieskaním) a  zaspieva krátku (niekoľko tónov) predtým zahranú melódiu na klavíri. Nevyžaduje sa znalosť nôt ani iné odborné vedomosti.

            Tanečný odbor

            Skúmame dispozície dieťaťa, t.j. fyzické predpoklady (rovný chrbát, ohybnosť končatín, držanie tela), zdravotný stav, zmysel pre rytmus a cítenie hudby. Do tanečného odboru prijímame deti od predškolského veku a starších.

            Výtvarný odbor

            Na prijímacích skúškach deti spravidla kreslia /maľujú/ podľa vlastného výberu – tému s figurálnym námetom. Je vhodné priniesť k nahliadnutiu hotové výkresy z domu (pre komplexnejšie ohodnotenie dieťaťa). V prijímacom protokole sa hodnotí kresba, kompozícia a farebné ladenie.

            Rozhodnutie o prijatí

            Každé dieťa, ktoré prešlo  prijímacím pohovorom,  sa  vyhodnotí. Výsledok sa zaeviduje v prijímacom protokole.  Potom v zákonnej lehote  pošleme zákonnému zástupcovi dieťaťa písomné rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa do ZUŠ Spojenej školy Mierova.

                                                                                                       Ing. Elena Berezovskijová, riaditeľka školy

            V hudobnom, výtvarnom, tanečnom a literárno-dramatickom odbore otvárame v školskom roku 2019/2020 študijné zamerania: viď vyššie plagát

            Uchádzač o štúdium sa môže prihlásiť aj elektronicky tu: https://zussvit.edupage.org/register/?

            Všetci ste srdečne pozvaní a vítaní v našej škole !

          • Sebastián Buch - výnimočný mladý umelec ZUŠ

          • Náš Škola Mierová Svit skvelý žiak Sebastián Buch ocenený cenou primátorky mesta Svit Mladá osobnosť mesta.

            Sebastián Buch – začínal v Základnej škole Mierová vo Svite a po úspešnom ukončení piateho ročníka sa rozhodol pokračovať v štúdiu na osemročnom gymnáziu Dominika Tatarku v Poprade v bilingválnej sekcii. Už počas štúdia v základnej škole sa aktívne zúčastňoval súťaží a verejných vystúpení v prednese a v speve. Pre svoj mimoriadny hudobný talent sa pred štyrmi rokmi rozhodol študovať v Základnej umeleckej škole Spojená škola Mierová vo Svite v triede p. učiteľa Petra Čapó. Za štyri roky svojho pôsobenia v škole Sebastián prejavil svoj intelekt, húževnatosť a talent v plnej kráse. Stal sa technicky zdatným a talentovaným hráčom na klavíri. Školu reprezentuje na mnohých verejných koncertoch v meste Svit a aj na Slovensku. Počas svojho štúdia v umeleckej škole sa zúčastnil rôznych prestížnych celoslovenských súťaží v hre na klavíri: - Klavírna súťaž v Spišskej Novej Vsi v roku 2017 – strieborné pásmo- Klavírna súťaž Canada má talent v roku 2017 – prvé miesto- Celoslovenská súťaž v hre na klavíri sólo v Bratislave 2018 – čestné uznanie- 2. ročník celoslovenskej klavírnej súťaže „Hviezdy hrajú srdcom“ v apríli 2019 v Ružomberku – strieborné pásmo

            Sebastián Buch ako mladý talentovaný hudobník okrem vynikajúcich koncertných a súťažných výsledkov sa venuje aj kompozícii. Vo svojom mladom veku skomponoval päť technicky a kompozične náročných skladieb pre klavír a jednu z nich venoval svojmu učiteľovi klavíra. Skladby vznikli na základe jeho inšpirácie z klavírnej tvorby obdobia romantizmu a impresionizmu Frederika Chopina, Clauda Debussyho, Ferenca Liszta a iných.

            Pre svoj mimoriadny talent pre hudbu, aktívnu reprezentáciu mesta Svit a ZUŠ Spojenej školy Mierová vo Svite, za kompozičný prínos do hudby 21. storočia a vynikajúce študijné výsledky v hre na klavíri je Sebastián navrhnutý na cenu primátorky mesta Svit

            V rámci slávnostného galaprogramu Sebastián zahral svoju vlastnú štvorčasťovú kompozíciu - Sonáta a mol č. 1

            Sebastiánovi a jeho pánovi učiteľovi Peter Čapó blahoželáme a prajeme veľa úspechov a vytrvalosti do ďalšej umeleckej práce.

          • Dni mesta Svit - poďakovanie flautovému súboru

          • Dni mesta Svit 2019. Ďakujeme našim skvelým hosťom, ktorí prispeli krásnym umeleckým programom v slávnostnom galaprograme v Dome kultúry mesta Svit súboru priečnych fláut pod vedením Silvia Frankova a Gabriela Rošková zo základných umeleckých škôl v Poprade. V neposlednom rade taktiež ďakujeme speváčke Alene Stoklasovej, ktorá zaspievala pieseň Leonarda Cohena Aleluja so slovenským textom prebásneným Tatiana Husarova Mrazova. Všetkým, ktorí prispeli a podporili úžasné umelecké podujatie zo srdca ďakujeme.

          • Dni mesta Svit 2019

          • Spojená škola ZUŠ Mierova vo Svite prispela veľkou mierou ku krásnemu priebehu Dni mesta Svit 2019 a to na viacerých miestach mesta. Žiaci školy Lesia Sobotová, zobcová flauta, Miroslav Maťo, akordeón, Dávid Gorlický, gitara zahrali na hudobných nástrojoch počas otvorenia Dní mesta na hlavnom pódiu pri Iskra Aréne. Žiaci výtvarného odboru prispeli prekrásnou výstavou výtvarných prác v malej telocvični Iskra Arény. Dielka skutočne prekrásne. Skvelá prezentácia našej školy na celomestskom podujatí. Všetkým našim žiakom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v umeleckom napredovaní.

          • Odhalenie pamätnej tabule prof. Matilde Alexandrovej

          • Náš skvelý klavirista Sebastián Buch sa spolu so svojim pedagógom Petrom Čapó zúčastnili slávnostného koncertu žiakov ZUŠ Kežmarok, ZUŠ Štefánikova Poprad a ZUŠ Spojenej školy Mierova Svit pri príležitosti odhalenia pamätnej tabule prof. Matilde Alexandrovej, známej klaviristky a pedagogičky pôsobiacej aj v našom meste Svit. Pamätnú tabuľu odhalili primátor mesta Kežmarok, veľvyslanec Maďarskej republiky na Slovensku a Dr. Andrej Janovský. Náš žiak Sebastián uviedol v premiére vlastnú skladbu štvorčasťovú Sonátu č.1 pre klavír. Ďakujeme Sebastián za umeleckú prezentáciu našej školy na najvyššej úrovni.

          • Výchovný koncert v Batizovciach

          • Pre veľký úspech nášho úžasného výchovného koncertu v réžii p. uč. Marchynovej sme sa rozhodli, že potešíme dnes aj deti základnej školy vBatizovciach a klientov z Centra sociálnych služieb. Naplnená sála kultúrneho domu sa všetkým účinkujúcim odmenila dlhým potleskom za výborné hudobné a herecké výkony. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli!!!

          • Absolventský a záverečný koncert

          • Absolventský a záverečný koncert Škola Mierová Svit Základnej umeleckej školy sa mimoriadne vydaril. V obradnej sieni Domu kultúry naši absolventi a žiaci školy dnes preukázali prítomným poslucháčom svoj umelecký talent v hudobnom a výtvarnom umení. Absolventský koncert bol zároveň aj záverečným priniesol pestrý prierez skladieb rôznych štýlových období a umelecké diela v podobe výtvarného umenia z pera absolventov prvej a druhej časti prvého stupňa žiakov Spojenej školy. Na záver zástupkyňa ZŠ a zástupca ZUŠ odovzdali prítomným absolventov diplom za ukončenie štúdia a vecnú cenu. Prajeme našim milým žiakom a absolventom veľa chuti a vytrvalosti do ďalšej umeleckej práce a ďakujeme všetkých interpretom, pedagógom a poslucháčom za vytvorenie skvelej atmosféry.

          • Vernisáž výtvarných prác ZUŠ Mierová Svit

          • Dnešný úžasne krásny, slnečný a umením naplnený dník !

            Prekrásna v premiére uskutočnená vernisáť výtvarných prác žiakov a študentov výtvarného odboru Spojenej školy Mierova organizačnej zložky ZUŠ vo Svite priniesla prekrásne výkony našich skvelých výtvarníkov. V komplexnej podobe sme mali možnosť okrem výtvarných prác nahliadnuť aj do umeleckej duše našich mladších aj starších študentov v podobe kresieb, malieb, grafík a výrobkov z hliny. Vernisáž bola doplnená o hudobnú produkciu žiakov hudobného odboru z tried p. uč. Mateja Kovalčíka a Jozefa Čubana. Symbióza rôznych druhov umenia tvorí krásu, krásu, ktorá formuje k dobru.

            Srdečne pozývame širokú verejnosť na vernisáž prác žiakov výtvarného odboru "Umenie našimi očami". Vernisáž sa uskutoční 11. júna 2019 o 16:30 h. v Mestskej knižnici vo Svite a pripravili ju žiaci a študenti výtvarného odboru Spojenej školy Mierova Základnej umeleckej školy pod vedením pani učiteľky Magdalény Pemčákovej.Všetkých srdečne pozývame a tešíme sa na stretnutie s kvalitným výtvarným umením !

             

          • Triedny koncert

          • Srdečne pozývame na triedne koncerty klavírneho oddelenia ZUŠ Spojenej školy vo Svite, ktorý sa uskutoční 13. júna 2019 o 17:00 h. v obradnej sieni Domu kultúry Svit

          • Absolventský koncert

          • Srdečne pozývame na absolventský koncert žiakov Spojenej školy Základnej umeleckej školy Mierova Svit, ktorý sa uskutoční 18. júna 2019 o 17:00 h. v obradnej sieni Domu kultúry. Absolventi a ich pedagógovia sa tešia na hojnú účasť.