• Výnimočný úspech organistov

          • Výnimočný úspech organistov z Škola Mierová Svit

            Na XIX. ročníku medzinárodnej interpretačnej súťaže v hre na organe "Študentská umelecká činnosť 2023" v Ružomberku, pod záštitou katedry hudby Pedagogickej fakulty Katolíckej univerzity a za účasti študentov z troch krajín Európy organisti z triedy p. zástupcu Petra Čapó získali v silnej konkurencii nádherné a výnimočné umiestnenia:

            Vladimír Porada, organ - 1. miesto v III. kategórii

            Adam Vilim, organ - Čestné uznanie v III. kategórii

            Členovia poroty boli uznávaní a renomovaní organisti a pedagógovia:

            prof. MgA. Jan Hora, predseda poroty (Univerzita Hradec Králové)

            Mgr. art. David di Fiore, člen poroty (Katolícka univerzita Ružomberok)

            MgA. Jiřina Marešová, PhD., členka poroty (Univerzita Karlova, Praha)

            doc. PaedDr. Mgr. art. Zuzana Zahradníková, PhD, vedúca Katedry hudby PF KU v Ružomberku

            Našim úspešným žiakom a ich pánovi učiteľovi zo srdca blahoželáme a prajeme hodne tvorivých a umeleckých síl do ďalšej práce.

          • Jarný koncert ZUŠ

          • "Pestrofarebná umelecká jar"

            Pod týmto názvom sa uskutočnil 19.4.2023 v obradnej sieni Domu kultúry vo Svite verejný koncert žiakov a pedagógov hudobného a literárno-dramatického odboru ZUŠ Škola Mierová Svit.

            Pestrofarebne pretkané umelecké slovo a hudba všetkých prítomných pohladila na duši. Skvelé výkony našich mladých divadelníkov, hercov, ale aj žiakov a študentov hudobného odboru sme si vychutnali plnými dúškami.

            Ďakujeme veľmi pekne všetkým, ktorí tento krásny koncert pripravili, žiakom, ich učiteľom, pani primátorke mesta Svit, pani riaditeľke školy, rodičom za podporu, prítomnosť a všetkým, ktorí prispeli svoju účasťou a povzbudením.

            Tešíme sa na ďalšie spoločné umelecké produkcie ZUŠ Spojenej školy Škola Mierová Svit vo Svite.

          • Jarný koncert

          • Spojená škola Mierová, Základná umelecká škola vo Svite pozýva v stredu 19. apríla 2023 o 17:30 h. na "Jarný koncert" žiakov a pedagógov školy. 

            Predstavia sa žiaci a študenti hudobného, výtvarného, tanečného a literárno-dramatického odboru.

            Tešíme sa na vašu účasť a prajeme príjemný umelecký zážitok !

          • Úspech Doroty Lukačkovej

          • Veľké prekvapenie pre školu a žiačku Dorotu Lukačkovú v podobe odovzdania diplomu a ceny osobne Martinom Korčokom, vedúcim múzea holokaustu v Seredi.

            Slovenské národné múzeum, Múzeum židovskej kultúry a Veľvyslanectvo Izraela v Slovenskej republike udelili Dorote Lukačkovej diplom za výhru v súťaži "My, deti dneška o časoch vojny" organizovanej pri príležitosti "Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu".

            Do súťaže pod vedením pani učiteľky Magdalény Pemčákovej z výtvarného odboru ZUŠ Mierová sa Dorotka zapojila svojimi dvoma nádhernými prácami.

            Srdečne blahoželáme k umiestneniu pani učiteľke a Dorote Lukačkovej ! ! !

          • Skvelý úspech divadelníkov ZUŠ Mierová

          • Premiéra divadelnej hry "ALMA A JEJ STRAŠIDLÁ" v podaní divadelného súboru OSOBY Z JAVISKA, pod vedením pani učiteľky Eriky Džurňak Jašovej priniesla na festivale "Divadelná Šuňava 2023" nádherný úspech.

            Naši skvelí divadelníci z literárno dramatického odboru Spojenej školy ZUŠ Mierová vo Svite získali druhé miesto s návrhom na postup a zároveň cenu starostu obce.

            SRDEČNE BLAHOŽELÁME PANI UČITEĽKE A JEJ TALENTOVANÝM ŽIAKOM A PRAJEME VEĽA TVORIVÝCH MYŠLIENOK A USILOVNOSTI DO ĎALŠEJ UMELECKEJ PRÁCE ! ! !