• Mierovka opäť súťaží a úspešne !

          • Žiaci Spojenej školy Mierova Viktória Servatková, Zuzana Šimonová a Kristína Očvárová sa zúčastnili 19. apríla 2018 v Poprade na každoročnej speváckej súťaži "Slávici z lavice 2018". Trojčlenná odborná porota hodnotila výkony žiakov v štyroch kategóriách. 

            Tešíme sa z úspechu našich žiakov: Zuzana Šimonová v II. kategórii obsadila 3. miesto a Kristínka Očvárová vo IV. kategórii si odniesla 3. miesto

            Žiakom za peknú reprezentáciu školy a krásne umiestnenia ďakujeme a srdečne blahoželáme.

          • Spojená škola opäť úspešná na klavírnej súťaži

          • Žiaci organizačnej zložky ZUŠ Spojenej školy Mierova 134 Emma Brontvayová a Sebastián Buch sa zúčastnili na prestížnom 10. ročníku krajskej klavírnej súťaže 2018 v Základnej umeleckej škole v Spišskej Novej Vsi. Veľký počet a zároveň veľká konkurencia zúčastnených žiakov z umeleckých škôl celého prešovského kraja dala už pri príchode tušiť, že sa bude jednať skutočne o umelecky a súťažne náročné podujatie. Nemožno nepochváliť výbornú organizáciu súťaže. Žiaci mali možnosť ešte pred samotným súťažným vystúpením možnosť rozcvičenia sa v samostatných učebniach, ako aj na koncertnom krídle, na ktorom súťaž prebiehala. Organizátor podujatia zriadil až IV. odborné poroty, ktoré posudzovali výkony jednotlivých súťažiacich. Celkový počet súťažiacich v hre na klavíri bolo 73.

            Je potešiteľné, že žiaci Spojenej školy Mierova - organizačnej zložky Základná umelecká škola obsadili výborné, priam až elitné umiestnenia: 

            Emma Brontvayová - súťažný repertoár - J. Haydn: Sonáta D dur III. časť, Finále, Presto ma non troppo a Frederik Chopin Nocturno cis mol oeuvre posthume. Pedagogicky a umelecky Emmku pripravovala pani učiteľka Mgr. Elena Haviarová, DiS. art.

            Emma Brontvayová získala BRONZOVÉ PÁSMO

            Sebastián Buch - súťažný repertoár - F.X.Dušek: Sonáta G dur: Andante et Allegro a Dmitrij Šostakovič: Jazzová suita: Valčík č. 2. Pedagogicky a umelecky Sebastiána pripravoval pán zástupca Mgr. Peter Čapó, DiS. art.

            Sebastián Buch získal STRIEBORNÉ PÁSMO

            Emmke Brontvayovej, pani učiteľke Mgr. Elene Haviarovej, DiS. art., Sebastiánovi Buchovi a pánovi zástupcovi Mgr. Petrovi Čapó, DiS. art. patrí

            BLAHOPRIANIE A POĎAKOVANIE ZA KRÁSNY ÚSPECH ! 

            Do ďalšej pedagogickej a umeleckej práce prajeme všetkým žiakom Spojenej školy veľa chuti, vytrvalosti a odvahy.

          • Medzinárodný súťažný festival

          • V dňoch 17. a 18. marca 2018 sa uskutočnil v Dome kultúry v Liptovskom Mikuláši "Medzinárodný súťažný festival Horné súhvezdie 2018" V kategóriách hudba, spev, výtvarné a tanečné umenie súťažili deti a mládež z celého sveta. Tento rok sa festivalu zúčastnili okrem Slovenska v početnom zastúpení aj súťažiaci z Bulharska, Ukrajiny, Ruska, Izraela, Nemecka. Spojenú školu Mierova Svit a organizačnú zložku Základná umelecká škola reprezentovali Patrícia Ceľuchová, Nikola Remeňová a Marek Rástocký vo svojich kategóriach avšak vo viacerých disciplínach.

            Je potešiteľné, že všetci a vo všetkých zúčastnených disciplínach získali GOLD CONSTELATION - zlaté umiestnenie, menovite:

            Duo Marek Rástocký - Patrícia Ceľuchová, spev              GOLD CONSTELATION

            Patrícia Ceľuchová, spev sólo                                             GOLD CONSTELATION

            Nikola Remeňová, spev sólo                                               GOLD CONSTELATION

            Marek Rástocký, spev sólo                                                  GOLD CONSTELATION

            Duo Marek Rástocký - Nikola Remeňová, spev                 GOLD CONSTELATION

            V silnej konkurencii niekoľko stoviek zúčastnených účinkujúcich a súťažiach si naša škola odnáša to najvyššie a najcennejšie ocenenie.

            Veľmi nás teší aj osobne vysoko hodnotený výkon našich súťažiacich a korepetítora predsedom poroty, generálnym riaditeľom Medzinárodného akademického zboru, profesorom Medzinárodnej Pedagogickej univerzity, doktorom filozofie a národným umelcom Ukrajiny Zenoviy Korinets.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným Marekovi Rástockému, Patrícii Ceľuchovej, Nikole Remeňovej a pánovi zástupcovi ZUŠ Mgr. Petrovi Čapó, DiS. art., ktorý okrem pedagogickej prípravy sprevádzal jednotlivé výkony na klavíri.

            BLAHOŽELÁME ! ! !

          • Vystúpenie pre ženy "Medzinárodný deň žien" 2018

          • 16. marca 2018 o 16:00 h. sa v obradnej sieni Domu kultúry vo Svite uskutočnio milé stretnutie pri príležitosti "Medzinárodného dňa žien". Svojou prítomnosťou stretnutie obohatili aj žiaci Spojenej školy Mierova Svit a uctili si tak naše ženy a matky krásnym umeleckým programom:

            Alexandra Sasáková - recitácia básne

            Spevácky zbor Mierovka zaspieval piesne - Belo Felix - Voláme vás, Ako chutí smiech, klavírny sprievod: Mgr. Peter Čapó, DiS. art.

            P. Susser: V parku, Projížďka, zahral: Dávid Bednár so svojim otcom Petrom duo na gitare - z triedy p.uč. Jozefa Čubana

            M. Mier: Rag, zahrala: Lucia Poradová na klavíri - z triedy p. uč. Edity Rydlovej

          • Vystúpenie pre Jednotu dôchodcov

          • Základná organizácia Jednoty dôchodcov na Slovensku poriadala v divadelnej sále Domu kultúry vo Svite hodnotiacu schôdzu členov 14. marca 2018 o 13:00 h.. Pred zahájením podujatia vystúpili taktiež žiaci Spojenej školy - Mierova 134 Svit so svojim umeleckým programom. Udalosti sa zúčastnil primátor mesta Svit Ing. Miroslav Škvarek, poslanci mestského zastupiteľstva mesta Svit a mnohí hostia. Žiaci boli za svoje pekné výkony odmenení dlhým potleskom. Ďakujeme za možnosť zúčastniť sa.

          • Krst CD Podtatranskí Alexandrovci

          • Žiaci Spojenej školy Mierova Zuzana Krettová, spev a Zuzana Čapóová, gitara sa zúčastnili na krste prvého profilového CD skupiny "Podtatranskí Alexandrovci". Krstným otcom nového diela sa stal primátor mesta Svit Ing. Miroslav Škvarek. Blahoželáme Podtatranským Alexandrovcom a žiakom školy ďakujeme za hodnotnú prezentáciu školy.

          • Otvorená hodina tanečného odboru

          • Otvorená hodina tanečného odboru pod vedením pani učiteľky Mgr. Ivany Martinkovej. Pracujeme na krásnych a nových choreografiách. Ďakujeme deťom, ich rodičom a pani učiteľke za krásne podujatie.

          • Výstava výtvarných prác

          • Žiaci výtvarného odboru Spojenej školy Mierová Svit pripravili výstavu výtvarných prác pri príležitosti verejného koncertu Základnej umeleckej školy v Dome kultúry vo Svite. Ďakujeme za krásne práce žiakom a učiteľke výtvarného odboru Mgr. Magdaléne Pemčákovej. Do ďalšej práce prajeme veľa tvorivosti a umeleckej inšpirácie.

          • Verejný koncert

          • Z vystúpenia žiakov na dnešnom verejnom koncerte. Ďakujeme všetkým za krásny umelecký zážitok. Tešíme sa na ďalšie stretnutia s hudbou.

            Do galérie Verejný koncert boli pridané fotografie.

          • Prijatie novonarodených detí

          • Žiaci Spojenej školy Mierova, Základnej umeleckej školy vo Svite spríjemnili sobotné dopoludnie 27.januára 2018 v obradnej sieni Domu kultúry vo Svite slávnosť, ktorá sa konala pri príležitosti prijatia novonarodených detí pripravenými umeleckými hudobnými číslami za prítomnosti primátora mesta Svit Ing. Miroslava Škvareka a vedúcej odboru školstva PaedDr. Lenky Mačugovej.

            V programe sa predstavili žiaci školy:

            Emma Brontvayová, klavír z triedy p. uč. Mgr. Eleny Haviarovej, DiS. art. zahrala skladbu: F. Chopin Nocturno

            Sebastián Buch, klavír z triedy p. uč. Mgr. Petra Čapó, DiS. art. zahral skladbu: Dmitrij Šostakovič Valčík č. 2 z džezovej suity č. 2

            Vanesa Miškovičová, gitara z triedy p. uč. Jozefa Čubana, DiS. art. zahrala skladbu: Ctibor Susser - Tango

            Ema Martincová, klavír z triedy p. uč. Edity Rydlovej zahrala skladbu: I. Jurníčkovej Jadranská romanca

            Kristína Očvárová, spev, z triedy p. uč. Mgr. Petra Čapó, DiS. art. zaspievala piesne: Búvaj dieťa drahé, L. Cohen Aleluja

            Lesia Sobotová, zobcová flauta, z triedy p. uč. Mateja Kovalčíka, DiS. art. zahrala skladbu: Píseň

            Adam Pjaták, gitara, z triedy p. uč. Mateja Kovalčíka, DiS. art. zahral skladbu: Dobrú noc, má milá

            Všetkým žiakom a ich pedagógom patrí veľké poďakovanie !

          • Tvorivé dielne

          • Spolu s výtvarným odborom našej ZUŠ sme dnes absolvovali tvorivé dielne s pani Majkou Habajovou. Vyrábali sme sviečky z palmového vosku a z medzistienok. Práca sa nám páčila a podarila. Posúďte sami. Ďakujeme Majka a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

            Do galérie Tvorivé dielne boli pridané fotografie.