• Vianočná pohľadnica

          • Šikovní žiaci výtvarného odboru ZUŠ Spojená škola Mierova pod vedením pani učiteľky Mgr. Magdalény Pemčákovej pripravili prekrásne výkresy, ktoré sme zaslali na súťaž vianočná pohľadnica. 

            Všetky výkresy sú krásne a u nás každý z týchto žiakov zvíťazil ! Blahoželáme !

          • Výtvarný odbor ZUŠ so svojimi umeleckými dielami.

          • Žiaci a študenti výtvarného odboru ZUŠ Spojenej školy Mierova Svit zverejnili svoje prekrásne umelecké diela. Vernisáž výtvarných prác si môžte prezrieť v budove školy a počas verejného koncertu žiakov v priestore pred obradnou sieňou Domu kultúry v utorok 27.11.2018 od 16:30 h. Už čoskoro zverejníme aj modelované výrobky z hliny a mydielka. Blahoželáme ku krásnym umeleckým dielam !

          • Celoslovenská súťaž "Mladí klaviristi" Bratislava

          • Ministerstvo školstva, vedy a výskumu SR, ZUŠ Eugena Suchoňa v Bratislave a Európska únia hudobných súťaží pre mladých emcy organizovala v dňoch 6.,7.11.2018 celoslovenskú súťaž v sólovej hre na klavíri pod názvom "Mladí klaviristi 2018". Spojenú školu Škola Mierová Svit organizačnú zložku ZUŠ reprezentoval šikovný mladý klavirista Sebastián Buch z triedy p. zástupcu Petra Čapó. Zo súťaže si odnášame pamätný, ďakovný list a množstvo nových skúseností do ďalšej umeleckej a pedagogickej práce. Zo srdca ďakujeme Sebastiánovi Buchovi za hodnotnú umeleckú prezentáciu našej školy

          • Vystúpenie v mestskej knižnici

          • Zúčastnili sme sa vystúpenia v mestskej knižnici vo Svite 7. novembra 2018. Ďakujeme Adamovi Kačmarákovi a Adamovi Pjatákovi za krásnu prezentáciu školy.

          • Prijatie jubilantov

          • Na pozvanie primátora mesta Svit Miroslava Škvareka sa v zasadacej miestnosti mestského úradu stretli 17.októbra 2018 jubilanti, ktorí oslávili svoje okrúhle životné jubileá. Pri tejto príležitosti pripravili kultúrny program žiaci a učitelia zo Spojenej školy Mierova organizačnej zložky ZUŠ. V kultúrnom programe sa predstavili Sofia Miškovičová, spev, Miroslav Maťo, akordeón, Adam Pjaták, gitara, Lucia Mrštinová, klarinet s klavírnym sprievodom pána zástupcu Petra Čapó. Sympatické, milé, rodinné stretnutie a umelecky hodnotný kultúrny program prispel k slávnostnej atmosfére. Ďakujeme všetkým.

          • SPOJENÁ ŠKOLA MIEROVA 134 - ZUŠ VO SVITE

          • PRIJÍMACIE SKÚŠKY

            riaditeľka Spojenej školy Mierova - organizačnej zložky Základná umelecká škola v súlade s vyhláškou č. 324/2008 § 5, ods. 1 až 4 o Základnej umeleckej škole

            vyhlasuje prijímacie skúšky do hudobného, výtvarného a tanečného odboru

            v termíne od 27. augusta do 14. septembra 2018 v zborovni ZUŠ a v kancelárii zástupcu riaditeľky ZUŠ v budove Spojenej školy Mierova 134 vo Svite.

             Riaditeľka školy rozhodnutím určí ich spôsob a organizáciu. Miestnosti konania prijímacích skúšok do jednotlivých odborov bývajú vypísané na plagátoch a nástenke pri vchode do budovy Spojenej školy Mierova 134 vo Svite.

            Aktuálny oznam o termíne konania prijímacích skúšok uverejňujeme na našej webstránke a na výveske školy.

            Požiadavky na prijímacie skúšky

            Hudobný odbor

            Dieťa zaspieva ľubovoľnú pieseň, kde sledujeme presnosť a kvalitu intonácie, zopakuje po učiteľovi krátky rytmus (klopkaním alebo tlieskaním) a  zaspieva krátku (niekoľko tónov) predtým zahranú melódiu na klavíri. Nevyžaduje sa znalosť nôt ani iné odborné vedomosti.

            Tanečný odbor

            Skúmame dispozície dieťaťa, t.j. fyzické predpoklady (rovný chrbát, ohybnosť končatín, držanie tela), zdravotný stav, zmysel pre rytmus a cítenie hudby. Do tanečného odboru prijímame deti od predškolského veku a starších.

            Výtvarný odbor

            Na prijímacích skúškach deti spravidla kreslia /maľujú/ podľa vlastného výberu – tému s figurálnym námetom. Je vhodné priniesť k nahliadnutiu hotové výkresy z domu (pre komplexnejšie ohodnotenie dieťaťa). V prijímacom protokole sa hodnotí kresba, kompozícia a farebné ladenie.

            Rozhodnutie o prijatí

            Každé dieťa, ktoré prešlo  prijímacím pohovorom,  sa  vyhodnotí. Výsledok sa zaeviduje v prijímacom protokole.  Potom v zákonnej lehote  pošleme zákonnému zástupcovi dieťaťa písomné rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa do ZUŠ Spojenej školy Mierova.

                                                                                                       Ing. Elena Berezovskijová, riaditeľka školy

            V hudobnom odbore otvárame v školskom roku 2018/2019 tieto študijné zamerania: 

            https://zussvit.edupage.org/subjects/?

            https://zussvit.edupage.org/text14/

             

            Vo výtvarnom odbore môžu žiaci pracovať v školskom roku 2018/2019 s týmito technikami:

            https://zussvit.edupage.org/text17/

             

            V tanečnom odbore ponúkame široké spektrum tanečných techník:

            https://zussvit.edupage.org/text16/

             

            Uchádzač o štúdium sa môže prihlásiť aj elektronicky tu: https://zussvit.edupage.org/register/?

            Všetci ste srdečne pozvaní a vítaní v našej škole !

          • Vernisáž prác

          • Žiaci výtvarného odboru pod vedením svojej pani učiteľky Magdalény Pemčákovej pripravili krásnu vernisáž svojich prác. Okrem výtvarného vyjadrenia žiaci bola na vernisáži inštalovaná aj bohatá paleta výrobkov z hliny. Práca s hlinou a vypaľovanie výrobkov v peci tvorí v našej škole neoddeliteľnú súčasť. Vernisáž bola inštalovaná v priestoroch Domu kultúry a potrvá od 31. mája 2018 do 11. júna 2018. Potešíme sa vašej prítomnosti na vernisáži a zároveň oceneniu práce našich mladých výtvarných umelcov.

            Do galérie Vernisáž prác boli pridané fotografie.

          • Verejný koncert - skvelý zážitok

          • Preplnená obradná sieň Domu kultúry vo Svite už pred začiatkom verejného koncertu žiakov dňa 31.5.2018 Spojenej školy Mierova - organizačnej zložky Základná umelecká škola už dala tušiť veľký záujem o opäť ďalšie z mnohých verejných vystúpení školy. Bohatý umelecký program bol premyslene dramaturgicky vystavaný a o jeho pestrosť sa pričinili okrem žiakov aj všetci skvelí pedagógovia školy. Svoje miesto na koncertoch školy si už tradične patrí speváckemu zboru Mierovka, ktorý spolu so školskou kapelou zaspievali s veľkým zanietením dve piesnie Alojza Čobeja. V programe nechýbali vystúpenia našich maličkých prípravkárov Jurka Kozlera, Sašky Chovanovej v hre na husliach a jasne vidíme ich veľký a krásny pokrok v umeleckom napredovaní. Ďalej vystúpili žiaci školy v hre na klavíri Ester Kalászová, Noemi Spodná, Timotea Hricová, Veronika Boceková, Oliver Suchý, Sebastián Buch, v hre na husliach zaujali publikum Matúš Žonda, Anna Mária Tekelová, Jakub Evans, nechýbala hra na gitare v  podaní Adama Pjatáka, Timey Peštovej, Matúša Benka, Andrey Bocekovej, predstavil sa aj akordeón, na ktorom zahral Miroslav Maťo a už tradične na dychových nástrojoch zahrala Lesia Sobotová, zobcová flauta, Lucia Mrštinová, klarinet a naše úžasné speváčky Nelka Harvanová, Sofia Miškovičová a Kristínka Očvárová.

            Z koncertu všetci odchádzali s radosťou a pocitom krásneho umeleckého zážitku.

            Ďakujeme všetkým našim šikovným žiakov a ich učiteľom a prajeme veľa trpezlivosti a chuti do ďalšej umeleckej práce.

            Ďakujeme taktiež všetkým našim milým poslucháčom, aj zaplnená obradná sieň dokazuje nevšedný záujem o koncerty Spojenej školy Mierovej vo Svite.

            Do galérie Verejný koncert boli pridané fotografie.

          • Verejný koncert

          • Srdečne pozývame na verejný koncert žiakov a učiteľov organizačnej zložky ZUŠ Spojenej školy Mierova vo Svite, ktorý sa uskutoční v obradnej sieni Domu kultúry vo Svite 31. mája 2018 o 16:30 h. Pripravili sme si pre našich poslucháčov pestrú paletu rôznych umeleckých diel v podaní našich šikovných mladých umelcov. Súčasťou umeleckého programu je aj hodnotná vernisáž prác žiakov a študentov výtvarného odboru. 

            Máte sa na čo tešiť a my sa tešíme na vašu hojnú účasť.

            PRAJEME KRÁSNY UMELECKÝ ZÁŽITOK ! ! !

          • Výchovné koncerty pre MŠ a ZŠ

          • Dnes 29. mája sme predstavili vo veľkej sále Domu kultúry pre svitské deti krásny program v podobe výchovného koncertu s názvom hudobné kráľovstvo. Koncertu sa zúčastnili deti z materských a základných škôl v meste Svit. Šikovnosť našich mladých hudobníkov, avšak aj hercov bola obdivuhodná. Niektorí z nich ako nádejní herci vystúpili na pódiu prvý krát a ich výkon bol skvelý. A čo naši milí poslucháči? Deti boli veľmi vnímavé a pozorné k tomu, čo sa dialo na pódiu a s veľkou radosťou a zanietením sa zapájali do rozprávky, pretože chceli pomôcť princeznej, ktorá stratila hlas, avšak žiaden lekár nemal liek na jej uzdravenie, len naši milí poslucháči, krásnym spevom a hudobnými činnosťami  zachránili princeznú a prinávrátili jej stratený hlas. 

            Ďakujeme

            Všetkým účinkujúcim žiakom zo ZUŠ Spojenej školy Mierovej za námahu a krásny umelecký zážitok

            Veľké poďakovanie hlavnej režisérke koncertu pani učiteľke Andrey Marchynovej

            Všetkým našim milým poslucháčom, ktorí sa veríme pripoja do veľkej rodiny umelcov práve v našej škole.

             

          • Súťažná prehliadka v speve MOYZESOV SLÁVIK

          • Speváci Spojenej školy opäť excelentne na súťaž v Prešove. 16. mája 2018 sme sa zúčastnili 6. ročníka speváckej súťaže "Moyzesov slávik" v Prešove. Základná umelecká škola Spojenej školy Mierova mala opäť svoje zastúpenie a školu úspešne reprezentovali žiačky Sofia Miškovičová v kategórii B a Zuzana Krettová v kategórii D. Z celkového počtu 107 zúčastnených spevákov z rôznych kútov Slovenska si odnášame krásne umiestnenia:

            Sofia Miškovičová získala diplom za umiestnenie v zlatom pásme v kategórii B - v krátkom čase už druhý krát.

            Zuzana Krettová získala diplom za umiestnenie v bronzovom pásme v kategórii D - opäť v krátkom čase už druhý krát

            Vyslovujeme slová vďaky a uznania našim žiakom a osobitne ich pani učiteľke Mgr. Andrey Marchynovej, DiS.art.

            Škola praktickými činmi opäť preukázala svoje správne odborné a umelecké smerovanie.

             

            VŠETKÝM PATRÍ SRDEČNÉ BLAHOŽELANIE, VEĽKÁ VĎAKA A PRAJEME ELÁN DO ĎALŠEJ PEDAGOGICKEJ A UMELECKEJ PRÁCE !

          • Prijatie novonarodených detí

          • 12. mája 2018 sa v obradnej sieni Mestského úradu vo Svite konalo tradičné prijatie novonarodených detí a občanov mesta Svit primátorom mesta Svit Ing. Miroslavom Škvarekom. Kultúrny program tentokrát pripravili žiaci a pedagógovia Spojenej školy Mierova 134 vo Svite pod vedením svojich pedagógov. V programe účinkovali žiaci: Lucia Mrštinová, klarinet, Timea Peštová, klavír a gitara, Vanesa Miškovičová, gitara, Dávid Bednár, gitara, Sebastián Buch, klavír, Kristína Očvárová, spev.

            Ďakujeme všetkým opäť za krásnu umeleckú prezentáciu Mierovej školy a obohatenie slávnostnej chvíle.

            http://svit.sk/aktuality-mesta/zivot-v-meste/973-privitanie-novych-obciankov-mesta-svit-2

          • Súťaž v sólovom speve Petra Dvorského 2018

          • Spojená škola Mierova, organizačná zložka ZUŠ je opäť aktívna na súťažiach a to nie len ako účastník "do počtu", ale skutočne v krátkom čase svojho spoločného fungovania získala už rad početných ocenení. Tentokrát to bola súťaž v sólovom speve pod záštitou hviezdy operného neba maestra Petra Dvorského. ZUŠ Bernolákova v Košiciach usporiadala v poradí 7. ročník tejto súťaže za účasti žiakov umeleckých škôl z celého Slovenska. V I. kategórii súťažilo 31 žiakov, v II kategórii to bolo 42 žiakov, v III. kategórii spolu 21 žiakov, IV. kategórii 9 žiakov. Spojenú školu Mierovu zastupovali žiaci Nella Harvanová - I. kategóriu, Sofia Miškovičová - II. kategóriu a Zuzana Krettová - IV. kategóriu. Do kategórií boli žiaci zaraďovaní podľa svojho veku. Pedagogicky viedla našich žiakov pani učiteľka z organizačnej zložky ZUŠ Mgr. Andrea Marchynová, DiS. art., na klavíri už tradične doprevádzal pán zástupca Mgr. Peter Čapó, DiS. art.

            Úspech sa opäť dostavil aj tentokrát a veľmi sa z toho všetci tešíme:

            Nella Harvanová získala Bronzové pásmo v prvej kategórii

            Sofia Miškovičová získala Zlaté pásmo v druhej kategórii

            Zuzana Krettová získala Strieborné pásmo vo štvrtej kategórii.

            Húževnatá práca našich žiakov, ako aj pani učiteľky priniesla opäť hojné ovocie. Ovocie úspechu. V silnej konkurencii sme všetci a spoločne potvrdili, že kvalita vzdelávania v našej škole dosahuje vysokú odbornú úroveň a šikovnosť žiakov buduje opäť nový potenciál spoločne umelecky napredovať.

            BLAHOŽELÁME ! ! ! 

            BLAHOŽELÁME ! ! ! 

          • Hľadáme najväčšie talenty

          • Pozývame všetky deti prvého stupňa základnej školy na "Hravý týždeň umenia" od 7. do 11. mája 2018. Celý týždeň bude plný hravých činností s rôznymi druhmi umenia - výtvarným, tanečným, hudobným. Budeme radi, keď tejto aktivity zúčastní čo najviac našich talentovaných žiakov.

            Tešíme sa na stretnutie s vami pri umení !

          • Tvorivé dielne pre dospelých

          • Okrem našich šikovných detí usilovne pracujú aj dospelí prevažne rodičia. Spojená škola Mierova - Základná umelecká škola si pre nich pripravila pod vedením pani učiteľky Mgr. Magdalény Pemčákovej tvorivé dielne s tvorbou výrobkov z hliny. Aktivita sa tešila nie malému záujmu a tak si aj naše mamičky mohli vyrobiť a odniesť krásne výrobky z hliny. Veď nakonie posúďte sami.

            Za krásnu aktivitu ďakujeme vedeniu školy a pani učiteľke Magdaléne Pemčákovej.

          • Organový a operný koncert

          • 29. apríla 2018 pedagógovia Spojenej školy Mgr. Andrea Marchynová, DiS. art., soprán a pán zástupca Mgr. Peter Čapó, DiS. art., organ absolvovali v evanjelickom kostole v Tatranskej Lomnici organový a operný koncert. Ako koncertní hráči prispeli svojim umením k nedeli "Cantate" a zároveň k slávnosti prvého výročia posvätenia zreštaurovaného organa v tomto chráme. Poslucháči v zaplnenom chráme ocenili majstrovstvo umelcov dlhotrvajúcim potleskom.

          • Mierovka opäť súťaží a úspešne !

          • Žiaci Spojenej školy Mierova Viktória Servatková, Zuzana Šimonová a Kristína Očvárová sa zúčastnili 19. apríla 2018 v Poprade na každoročnej speváckej súťaži "Slávici z lavice 2018". Trojčlenná odborná porota hodnotila výkony žiakov v štyroch kategóriách. 

            Tešíme sa z úspechu našich žiakov: Zuzana Šimonová v II. kategórii obsadila 3. miesto a Kristínka Očvárová vo IV. kategórii si odniesla 3. miesto

            Žiakom za peknú reprezentáciu školy a krásne umiestnenia ďakujeme a srdečne blahoželáme.