• Zápis do ZUŠ v školskom rok 2022/2023

          • Pozývame nové umelecké talenty do našej ZUŠ Škola Mierová Svit na zápis a talentové skúšky do hudobného, výtvarného, tanečného a literárno-dramatického odboru. Pod odborným vedením skvelých pedagógov budete rozvíjať svoj talent a rásť vo vami vybranom odbore.

            Všetci ste srdečne vítaní a pozvaní ! ! !                                 Tešíme sa na vás ! ! !

          • Organový koncert

          • Srdečne vás pozývame na organový koncert žiakov z triedy p. uč. Petra Čapó, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 1. septembra 2022 o 19:00 h. v rímsko-katolíckom kostole sv. Jozefa robotníka vo Svite.

            Prajeme vám príjemný umelecký zážitok.

          • Výstava výtvarných prác a divadelné predstavenie.

          • Škola Mierová Svit Základná umelecká škola pozýva opäť na ďalšie hodnotné podujatia.

            V pondelok 27. júna 2022 o 16:30 h. v mestskej knižnici vo Svite bude prebiehať slávnostné otvorenie výstavy prác žiakov výtvarného odboru pod názvom "UMENIE NAŠIMI OČAMI" - po otvorení bude výstava sprístupnená v mestskej knižnici od 1.7.2022 do 30.8.2022. Srdečne pozývame !

            V pondelok 27. júna 2022 o 17:30 h. hneď po otvorení výstavy vo veľkej sále Domu kultúry vo Svite literárno-dramatický odbor ZUŠ predstaví tri divadelné predstavenia "NA KOHO TO SLOVO PADNE", "AUDIENCIA", "VERNISÁŽ". Réžia: Erika Džurňak Jašová.

            Srdečne všetkých pozývame na tieto akcie, máte sa skutočne na čo tešiť !

          • Výchovné koncerty.

          • Minulý týždeň sme uskutočnili výchovné koncerty pre žiakov základných a materských škôl v meste Svit a v obci Batizovce. Náš koncert videlo viac ako 500 divákov. Tí, ktorí ste sa nemohli koncertu zúčastniť ponúkame ho takto v online priestore. Budeme radi, keď si koncert pozriete a veríme, že budete mať taký krásny zážitok ako my. Za rýchle spracovanie videa ďakujeme p. uč. Jozefovi Čubanovi, taktiež ďakujeme všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k príprave a realizácii.

             

            https://www.youtube.com/watch?v=TLpFo3Oiyno

          • Absolventský koncert

          • ZUŠ Spojená škola Mierová pokračuje v maratóne koncertov v škole a pre verejnosť. Už v pondelok 20.6.2022 o 17:00 h. vás pozývame na ďalší, tentokrát absolventský koncert žiakov školy. Pod vedením svojich triednych učiteľov si pripravili krásny a hodnotný program. Máte sa na čo tešiť, príďte nás podporiť svojou prítomnosťou a potleskom. Ďakujeme.

          • Výchovné koncerty

          • Pozývame na výchovné koncerty pre žiakov materských, základných škôl vo Svite, ako aj pre širokú verejnosť. Žiaci ZUŠ Mierová si pre vás pripravili hudobnú, tanečnú a literárno-dramatickú rozprávku pod názvom "Mokrovlas".

            Koncerty sa uskutočnia:

            16.6.2022 o 8:30 h., 10:30 h. pre základné a materské školy vo veľkej sále Domu kultúry vo Svite

            16.6.2022 o 17:00 h. pre verejnosť vo veľkej sále Domu kultúry vo Svite

            17.6.2022 o 10:00 h. pre žiakov základnej školy v Batizovciach v Dome kultúry v Batizovciach.

            Všetkých srdečne pozývame a tešíme sa na stretnutie s vami.

          • Objav čarovný svet umenia!

          • Pozývame všetky deti, mládež a dospelých k nám do Základnej umeleckej školy Mierová vo Svite, aby spolu so skúsenými pedagógmi mohli spoločne objavovať čarovný svet umenia v hudobnom, výtvarnom, tanečnom a literárno-dramatickom odbore.

            Talentové skúšky na nový školský rok sa uskutočnia od 13.6.-30.6.2022 od 14:00 - 17:00 h. v škole. Všetci ste srdečne vítaní a pozvaní ! Tešíme sa na vás !

          • Klavírna súťaž Pianoforte.

          • ZUŠ Jána Melkoviča v Starej Ľubovni organizovala 1. ročník celoslovenskej klavírnej súťaže "Pianoforte". Žiačky ZUŠ Škola Mierová Svit svojou húževnatou prácou vybojovali pekné umiestnenia: Elenka Lučivjanská získala v II. kategórii bronzové pásmo z triedy p. uč. L. Husárovej, Daniela Nečesaná získala v IV. kategórii bronzové pásmo a Mária Galková diplom za účasť z triedy p. uč. E. Rydlovej. Súťažiacim a ich pani učiteľkám srdečne blahoželáme.

          • Divadelný jún.

          • Divadelný jún v našej škole. Divadelnú hru a bábkové divadlo si pre žiakov našej školy pripravili mladí herci pod vedením p. učiteľky Eriky Džurňak Jašovej. Tešíme sa na krásne vystúpenia.

          • Úspech klaviristu Sebastiána Bucha.

          • XVIII. ročník medzinárodnej interpretačnej súťaže v hre na klavíri v rámci multižánrového festivalu UNIUM 2022 a medzinárodnej súťaže "Študentská umelecká činnosť 2022" pod záštitou katedry hudby Pedagogickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku bol pre študenta ZUŠ Spojená škola Sebastiána Bucha z triedy Petra Čapó mimoriadne úspešný. Odnášame si skvelý úspech a to prvé miesto v III. kategórii.

            Ďakujeme za skvelé reprezentovanie školy a mesta Svit na akademickej pôde. Blahoželáme Sebastiánovi a pánovi učiteľovi za úspech.

          • Rozdávame lásku umením

          • Dovoľujeme si pozvať širokú verejnosť na verejný koncert žiakov a pedagógov školy pod názvom "Rozdávame lásku umením", ktorý sa uskutoční v stredu 27. apríla 2022 o 17:00 h. vo veľkej sále Domu kultúry vo Svite. 

            Po úspešnom koncerte v obradnej sieni opäť zasa koncertujeme. Tentokrát vo veľkej sále Domu kultúry. Môžete sa tešiť na skvelé výkony žiakov školy a to zo všetkých odborov - výtvarného, hudobného, tanečného a literárno-dramatického. Pripravili sme si pre vás bohatý umelecký program a budeme sa tešiť na vašu prítomnosť. Srdečne všetkých pozývame a prosíme o podporu. Ďakujeme.

          • Umením vítame jar !

          • Sme veľmi radi, že po dlhom čase vás opäť môžeme pozvať na koncert pre verejnosť. Žiaci a pedagógovia ZUŠ SŠ Škola Mierová Svit si na stredu 30.3.2022 o 17.00 h. pripravili pre vás jarný koncert pod názvom "Umením vítame jar!" Koncert sa uskutoční v obradnej sieni Domu kultúry vo Svite. Veľmi sa tešíme na stretnutie s vami všetkými pri krásnom umení a širokú verejnosť srdečne pozývame. Príďte nás podporiť vašou prítomnosťou a potleskom.

          • Návrat žiakov po prázdninách

          • Návrat žiakov po prázdninách

            Jarné prázdniny končia 27.februára. V škole sa vidíme v pondelok 28. februára 2022.

            V platnosti je aj nový školský semafor. Prosíme rodičov vyplniť cez edupage (poprípade vyplnením tlačiva) " Potvrdenie o bezpríznakovosti". Taktiež doporučujeme vykonať samotest, ktorého výsledok nahlásite cez edupage triednemu učiteľovi.

            Ďakujeme za pochopenie. Vaša škola

          • Nástup žiakov do ZUŠ od 10.1.2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Po vianočných prázdninách žiaci nastupujú do škôl na prezenčné vyučovanie v pondelok 10.01.2022.

            Žiaci ZUŠ Mierová Svit nastupujú prezenčne vo všetkých odboroch: hudobnom, výtvarnom, tanečnom, literárno-dramatickom v individuálnej a skupinovej forme. Všetky triedy fungujú podľa riadneho rozvrhu hodín a podľa pokynov triednych učiteľov.

            Škola sa bude riadiť podľa dokumentu Školský semafor z 26.11.2021. Podľa vyhlášky RÚVZ platí pre žiakov povinné nosenie rúšok v škole. Nezabudnite prosím cez Edupage vyplniť aj vyhlásenie o bezpríznakovosti žiakaVyhlásenie_o_bezpríznakovosti_2022.docx Ministerstvo školstva doporučuje dieťa pretestovať pred príchodom do školy. O výsledku samotestu informujte triedneho učiteľa ( možné aj cez aplikáciu EDUPAGE).

            Školský semafor Skolsky_semafor.pdf  a https://www.minedu.sk/data/att/21336.pdf

            V prípade otázok nás kontaktujte cez EDUPAGE, príp. zus@ssmierovasvit a u triednych učiteľov.

            Pri zmene vás budeme ihneď informovať.

            Ďakujeme za pochopenie a tešíme sa na vás žiaci. Vaša škola


          • Úspech Sebastiána Bucha na festivale Konvergencie

          • Mimoriadny úspech Sebastiána Bucha na medzinárodnom festivale komornej hudby "Konvergencie 2021".

            Sebastián Buch sa stal laureátom I. ročníka súťaže pre mladých slovenských skladateľov do 35 rokov pod heslom „Posuň svoju hudbu ďalej“, do ktorej bolo prihlásených 18 komorných kompozícií. Odbornú porotu najviac zaujalo päť diel. Skladba "Akt pre klarinet, violončelo a klavír" bola premiérovo uvedená 18. septembra 2021 v rámci festivalu komornej hudby "Konvergencie 2021" v Bratislave.

            Z 18. prihlásených diel, ktoré boli hodnotené na základe bodovania a po spoločnej online konzultácii odbornú porotu najviac zaujalo 5 skladieb skladateľov z prostredia profesionálnej formácie a medzi nimi aj skladba Sebastiána Bucha.

            Sebastián Buch je najmladší ocenený účastník skladateľskej súťaže Konvergencií, je študentom Bilingválneho gymnázia D. Tatarku v Poprade, zároveň študuje kompozíciu na Cirkevnom konzervatóriu v Bratislave u L. Borzíka a hru na klavíri v ZUŠ Škola Mierová Svit (P. Čapó).

            Ako sám Sebastián hovorí:„S hudbou som začal pomerne neskoro, pred piatimi rokmi, avšak o to viac ma baví. Každý deň cvičím na klavíri a tiež často komponujem. Inšpiráciu hľadám v literatúre, poézii, prírode, obrazoch a filozofii“.

            Sebastiánovi Buchovi k tomuto mimoriadnemu úspechu srdečne blahoželáme a do ďalšej skladateľskej a interpretačnej činnosti mu želáme hojne umeleckej inšpirácie a húževnatosti.

            https://www.konvergencie.sk/sutaz/

            Odborná porota: prof. Jevgenij Iršai (VŠMU), Peter Zagar (skladateľ, Slovenský rozhlas), Adrián Demoč (skladateľ), Nora Skuta (klavír, Österreichisches Ensemble für Neue Musik), Igor Karško (husle, Musikhochschule Luzern), Ronald Šebesta (klarinet, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Lotz trio) a Jozef Lupták (violončelo).

          • Ukáž svoj talent a pridaj sa k nám !

          • Základná umelecká škola Škola Mierová Svit pozýva talentovaných žiakov a študentov, aby sa pripojili k nám a pod odborným vedením rástli v hudobnom, výtvarnom, tanečnom a literárno-dramatickom odbore. Stačí vypísať elektronickú prihlášku https://zussvit.edupage.org/register/ a navštíviť nás v dňoch od 2.9 - 14.9.2021 od 14:00 do 17:00 h. v budove Spojenej školy Mierovej vo Svite.

            Srdečne pozývame a tešíme sa na nové talenty našej umeleckej školy.

          • Poetický večer

          • Poetický večer s poetickou atmosférou a skvelými hereckými výkonmi. Ďakujeme všetkým, ktorí toto nádherné podujatie pripravili a zrealizovali. Osobitné poďakovanie: Erike Jašovej, učiteľke LDO v ZUŠ Škola Mierová Svit, Espresso baru v Spišskej Sobote, skvelým hercom, hudobnej skupine, krásnym výtvarným prácam žiakov ZUŠ Mierová pod vedením Magdalény Pemčákovej a všetkým našim poslucháčom. Tešíme sa na ďalšie stretnutie s umeleckým slovom, hudbou, výtvarným umením a hereckými výkonmi.

            Fotografie: Dávid Gajdoš

          • Mimoriadny úspech Sebastiána Bucha.

          • Mimoriadny úspech Sebastiána Bucha na medzinárodnom festivale komornej hudby "Konvergencie 2021".

            Sebastián Buch sa stal laureátom I. ročníka súťaže pre mladých slovenských skladateľov do 35 rokov pod heslom „Posuň svoju hudbu ďalej“, do ktorej bolo prihlásených 18 komorných kompozícií. Odbornú porotu najviac zaujalo päť diel, ktoré budú v premiére uvedené v rámci 22. ročníka festivalu Konvergencie, ktorý sa uskutoční od 5. – 26. 9. 2021 v Bratislave medzi inými aj kompozičné dielo Sebastiána Bucha.

            Z 18 prihlásených diel, ktoré boli hodnotené na základe bodovania a po spoločnej online konzultácii odbornú porotu najviac zaujalo 5 skladieb skladateľov z prostredia profesionálnej formácie a medzi nimi aj skladba Sebastiána Bucha: Akt pre klarinet, violončelo a klavír.

            Sebastián Buch je najmladší ocenený účastník skladateľskej súťaže Konvergencií, je študentom Bilingválneho gymnázia D. Tatarku v Poprade, zároveň študuje kompozíciu na Cirkevnom konzervatóriu v Bratislave u L. Borzíka. Hru na klavíri študuje na ZUŠ Škola Mierová Svit (P. Čapó).

            Ako sám Sebastián hovorí:„S hudbou som začal pomerne neskoro, pred piatimi rokmi, avšak o to viac ma baví. Každý deň cvičím na klavíri a tiež často komponujem. Inšpiráciu hľadám v literatúre, poézii, prírode, obrazoch a filozofii“.

            Sebastiánovi Buchovi k tomuto mimoriadnemu úspechu srdečne blahoželáme a do ďalšej skladateľskej a interpretačnej činnosti mu želáme hojne umeleckej inšpirácie a húževnatosti.

            Odborná porota: prof. Jevgenij Iršai (VŠMU), Peter Zagar (skladateľ, Slovenský rozhlas), Adrián Demoč (skladateľ), Nora Skuta (klavír, Österreichisches Ensemble für Neue Musik), Igor Karško (husle, Musikhochschule Luzern), Ronald Šebesta (klarinet, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Lotz trio) a Jozef Lupták (violončelo).

          • Poetický večer

          • Žiaci literárno-dramatického odboru ZUŠ Spojenej školy Mierová vo Svite pod vedením pani učiteľky Mgr. Eriky Jašovej pripravili hodnotné kultúrne podujatie pod názvom "Poetický večer", ktorý sa uskutoční v sobotu 31.7.2021 o 18:00 h. v Espresso bare v Poprade Spišskej Sobote. Všetci ste srdečne pozvaní a vítaní !