• Starší žiaci LDO - Nikola Leskovjanská, Noemi Spodná

          • Pokračovanie práce žiakov LDO ZUŠ Škola Mierová Svit v podobe druhého videa je spojením dvoch videí s prepojením zaujímavých animácií, ktoré prináša upútavku na poetický večer. Prinášame voľné pokračovanie "Poetického večera" z januára, ktorý vznikol aj tvorivou prácou starších žiakov Literárno-dramatického odboru pod vedením pani učiteľky E.Jašovej. Vzhľadom na výborné ohlasy sme sa rozhodli nezaháľať a žiaci sa učia texty zo svojho domova už teraz na plánovanú "Nedeľnú chvíľku poézie vol. 2". Vypočujte si a navnaďte sa už teraz na tento večer plný umeleckého fluidum. Ďakujeme Nikole Leskovjanskej a Noemi Spodnej za skvelý umelecký prednes, pani učiteľke za odborné vedenie a už dnes sa tešíme na ďalšie pokračovanie.

            Nech sa páčihttps://www.facebook.com/zsmierusvit/videos/1949529748511381/?epa=SEARCH_BOX

          • Isabellka Pichnarčíková s krásnym prednesom

          • Žiaci literárno-dramatického odboru ZUŠ Spojenej školy pracujú aj v domácom prostredí pod vedením pani učiteľky Mgr. Eriky Jašovej: Pripravili sme milú a krátku báseň Pavučina, ktorú prednesie mladšia žiačka prvého ročníka Literárno-dramatického odboru Isabellka Pichnarčíková. Video je v prvom rade tvorivou prácou ako Isabellky tak aj jej mamičky. Jej prirodzený prejav Vám určite pozdvihne v týchto časoch kútiky úst. Ďakujeme pekne Isabellke, jej mamičke a pani učiteľke za krásny prednes a prípravu.

            Nech sa páči: https://www.facebook.com/zsmierusvit/videos/1949372981860391/?epa=SEARCH_BOX

          • E-besiedka ZUŠ Mierová Svit

          • Žiaci Základnej umeleckej školy Spojenej školy Mierová vo Svite pripravili pod vedením pani učiteliek Lýdii Husárovej a Eleny Haviarovej prvú E-besiedku tentokrát v domácom prostredí. Ďakujeme pani učiteľkám a žiačkám Amálke Sasákovej, Viktórii Černákovej, Vivien Rennerovej, Timotejovi Machovičovi, Paulínke Matušekovej a Paulínke Štinčíkovej za prekrásne výkony. Pánovi učiteľovi Pavlovi Hučkovi ďakujeme za prípravu video prezentácie.

            https://www.youtube.com/watch?v=iZzoHdB28rk&t=2s

            Povzbudzujeme našich usilovných žiakov k zasielaniu ďalších video záznamov z milých domácich vystúpení na adresu zus.mierova@gmail.com (video na šírku) a my veľmi radi prezentujeme našu spoločnú prácu. 

          • Prijímacie, talentové skúšky do ZUŠ Mierová Svit

          •         Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov, že žiaci, ktorí sa uchádzajú o štúdium v Základnej umeleckej škole Mierová Svit v školskom roku 2020/2021, že na základe ROZHODNUTIA MINISTRA ŠKOLSTVA SR Branislava Gröhlinga číslo: 2020/10610:1-A1030 zo dňa 26.marca 2020 sa prijímacie skúšky do Základných umeleckých škôl uskutočnia počas troch kalendárnych týždňov, a to najskôr do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania. Môžte použiť aj formu elektronickej prihlášky do ZUŠ Mierová Svit. https://zussvit.edupage.org/register/

            O podrobnostiach vás budeme včas informovať !

          • Prerušenie vyučovania do odvolania

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling rozhodol podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) o mimoriadnom prerušení vyučovania v školách a prevádzky školských zariadení od 30. marca 2020 do odvolania.   

                 Rovnako tak určil nové termíny podávania žiadostí o prijatie dieťaťa do materskej školy, zápisov zo základnej školy, podávania prihlášok na stredné školy, prijímacích skúšok na stredné školy, ústnych maturít a záverečných skúšok, ako aj prijímacích skúšok na základné umelecké školy.

          • ZUŠ Mierová Svit vyhlasuje výtvarnú súťaž !

          • Základná umelecká škola a výtvarný odbor vyhlasuje výtvarnú súťaž pre všetkých žiakov výtvarného odboru, ale aj pre ostatných žiakov Spojenej školy Mierovej.

            Téma pre žiakov 1. stupňa je: „AKO SA UČÍM DOMA“. Všetky školy na Slovensku sú zatvorené a žiakom neostáva nič iné, len učiť sa z domu. Školské lavice a kolektív spolužiakov tak na nejaký čas nahradí pracovný stôl v detskej izbe v kruhu súrodencov a rodičov. Učíš sa s rodičmi, alebo súrodencami spoločne? Učenie, to nie sú len domáce úlohy, ale všetko v čom sa zdokonaľuješ, čo trénuješ a vytváraš. Napríklad to môže byť aj hra na nejaký hudobný nástroj, tanec, kreslenie, vymýšľanie rôznych hier, ale aj vysádzanie jarných kvietkov na balkóne. Nakresli, namaľuj alebo vytvor koláž z obrázkov, či fotiek ako sa doma vzdelávaš.

            Téma pre žiakov 2. stupňa je: „ČLOVEK V PRÍRODE“. Máme veľké šťastie, že tu pod Tatrami nemusíme za prírodou utekať ďaleko. Stačí sa prejsť do blízkeho lesa či na lúku a hneď môžeme čerpať energiu z krásnej prírody. Obzvlášť teraz na jar, keď sa započúvame do spevu vtáčikov, vidíme pomaly ale isto rozkvitajúce prvé kvety, môžeme cítiť ich vôňu a len tak sa tešiť z celej tej krásy. Čo všetko pozoruješ v prírode, aké hry a aktivity máš s prírodou spojené? Výtvarne znázorni túto tému kresbou, maľbou, alebo kombinovaním oboch, či kolážou.

            Výtvarná technika je ľubovoľná. Formát prác max. do A2.

            Žiaci výtvarného odboru majú účasť povinnú v rámci vyučovania.

          • Oznámenie Ministerky školstva

          • Oznámenie Ministerky školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky

            Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

          • INFORMÁCIA - OZNÁMENIE !

          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna.

            Riaditeľka školy Ing. Elena Berezovskijová v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (podľa § 150 ods. 5) udeľuje žiakom 1. až 9. ročníka z organizačných dôvodov (z dôvodu šírenia respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19) na deň 13. marec 2020 (piatok) riaditeľské voľno. V uvedený deň nebude v prevádzke Školská jedáleň, Školský klub detí a ZUŠ pri SŠ. Žiaci budú z obedov odhlásení automaticky.

          • Valentínsky koncert najmenších

          • Valentínsky koncert v podaní našich najmenších žiakov poskytol milú príležitosť k tomu, aby svoju lásku práve oni prejavili svojim najbližším aj v podobe umeleckých vystúpení. Skutočne vytvorili ste pre nás, milí naši žiaci stretnutie s krásnou hudbou a výtvarnými dielkami a tak, ako svojej škole, tak aj svojim najbližším ste urobili krajším tento deň. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli milým valentínskym umeleckým pohladením.

          • Valentínsky koncert najmenších

          • Pripravujeme ďalší zo série koncertov žiakov ZUŠ Mierová vo Svite. Valentínsky koncert najmenších prináša koncert plný lásky, ktorú naši najmenší chcú v podobe svojho umenia odovzdať rodičom, starým rodičom, súrodencom, učiteľom, ale aj tým, na ktorých nám záleží a ktorých máme radi a je ich skutočne hodne.

            Srdečne pozývame širokú umeleckú verejnosť na tento koncert s prianím krásneho stretnutia s hudbou a umeleckými dielkami našich najmenších.

          • Koncert Štátnej filharmónie v Košiciach

          • Navštívili sme vynikajúci koncert Štátnej filharmónie v Košiciach pod dirigentskou taktovkou Róberta Kružíka. V programe odznela známa Slávnostná predohra op. 49 a Talianske capriccio op. 45 P.I.Čajkovského a po prestávke trojčasťový najpopulárnejší koncert pre klavír a orchester č.2 c mol op. 18 Sergeja Rachmaninova, ktorý skomponoval ako 28. ročný. Celý tento Rachmaninov koncert je veľký spev - spieva klavír aj orchester a rozvíja sa medzi nimi riava nekonečnej melódie. Sólo na klavíri zahral brilantný, technicky skvele podkutý mladý klavirista Miloš Biháry.Ďakujeme p. zástupcovi ZUŠ za možnosť zúčastniť sa tohto skvelého koncertu a našim žiakom Zuzane Čapóovej a Sebastiánovi Buchovi za účasť. Všetci sme z koncertu odchádzali naplnení krásou hudby.

          • Dlhánske tiene - vystúpenie žiakov LDO ZUŠ

          • Dlhánske strašidelné tiene

            Nedeľná chvíľka poézie a hudby v podaní študentov literárno- dramatického odboru ZUŠ Spojenej školy Mierová Svit a jej hostí sa v plnej umeleckej paráde predstavila v nedeľu 26.1.2020 v Espresso Bare v Poprade Spišskej Sobote. Príjemný večer nám okrem umeleckého prednesu spestrila aj šálka výbornej kávy. 

            V programe sa predstavili v prednese básní: Noemi Spodná - P. Hudák: Priestor, Adam Kačmarák - Matthew Sweenvy: Vlamač, Miroslav Válek: Jablko, Tadeáš Tauchin - Nepochopený, Tma, Križiak, Nikola Leskovjanská a Alexandra Šlebodová - Pavol Hudák: Montáž básní (28 kvapiek, Návrat, Po nociach, Spln), Nikola Leskovjanská - Matthew Sweenvy: Pole

            V podaní všetkých žiakov LDO ZUŠ sme mohli zhliadnuť predstavenie: Dlhánske strašidelné tiene. Umelecký program skvele doplnili aj hudobné vstupy Eriky Jašovej, učiteľky LDO. Veľká vďaka patrí pani učiteľke Mgr. Erike Jašovej,  ktorá celý tento program pripravila, všetkým účinkujúcim žiakom ZUŠ Mierová Svit a hosťom: Tadeášovi Tauchinovi, Veronike Kufelovej a správcom Espresso Baru v Spišskej Sobote, ktorí nám umožnili naše úžasné vystúpenie zrealizovať práve tu. Ďakujeme aj našim poslucháčom a divákom za bohatú účasť a podporu. Všetkým prajeme veľa umeleckých úspechov a bohatej inšpirácie.

          • Nedeľná chvíľka poézie - Dlhánske blkotavé tiene.

          • Spoločne so žiakmi prvého ročníka literárno-dramatického odboru ZUŠ Spojenej školy sme sa rozhodli urobiť niečo pre pozdvihnutie kultúry v našom okolí. Preto sa naše tvorivé hlavy spojili a vznikla myšlienka poetického večera v nádherných priestoroch kaviarne v prvorepublikovom štýle, na námestí v Spišskej Sobote. Poéziu sme vybrali len od slovenských básnikov. Môžete sa taktiež tešiť aj na zhudobnené básne.

            Už túto nedeľu 26. januára 2020 o 18.00 h. srdečne pozývame na príjemné stretnutie pri šálke kávy spojené s literárnym umením a hudby v podaní starších žiakov pod vedením pani učiteľky Eriky Jašovej. Príďte si spríjemniť nedeľné chvíle spolu s nami.

          • Poďakovanie pánovi Mariánovi Tarageľovi

          • Spojená škola ZUŠ Mierová Svit vyslovuje svoje úprimné poďakovanie pánovi Mariánovi Tarageľovi, hudobníkovi, textárovi, rezbárovi a excelentému maliarovi, ktorý ako všestranne nadaný umelec vyhotovil a namaľoval do tanečnej sály školy dych vyrážajúci prekrásny 6 m dlhý a 1,2 m široký obraz s vyobrazením vývoja dejín tanca. Výtvarné dielo začína tancom pravekých prírodných kultúr, cez barokové tance Jeana Baptiste Lullyho, barokového skladateľa, ktorý ako prvý vo svojich veľmi populárnych operách využíval kostýmy a tanečné umenie, nasleduje vyobrazenie známych baletov Piotra Iljiča Čajkovského – Labutie jazero, Spiaca krásavica, Luskáčik, vo vývoji tanca upriamuje pán Tarageľ pozornosť na známe valčíky Johanna Straussa ml. považovaného za kráľa valčíkov: Na krásnom modrom Dunaji, Morgenblätter, Geschichten aus dem Wiener Wald a mnohé iné. V tomto šesť metrov dlhom vyobrazení autor pokračuje vývojom tanca za čias Elwisa Presleyho a ukončuje vyobrazením novodobej tanečnej kultúry 20. a 21. storočia.

            Pánovi Mariánovi Tarageľovi vyslovujeme naše úprimné poďakovanie, umelcovi srdcom i dušou. Ako člen hudobnej skupiny Gordons vytvoril hudobne a textovo množstvo skladieb, ktoré ani dnes neupadli do zabudnutia bol dlhoročný člen folklórnej skupiny Jánošík vo Svite, kde sa venoval ľudovému tancu.

            Pán Tarageľ, Vaše umelecké dielo zdobí našu tanečnú sálu a oceňujeme Vašu obrovskú spústu hodín, ktoré ste venovali tomuto úžasnému dielu. Váš obraz sa stal dominantou našej tanečnej sály a skrášlil ju. Za všetko Vám patrí veľký obdiv a obrovské poďakovanie.   S úctou Vaša

                                                                                                           Spojená škola Mierová Svit

          • Vianočný vinš !

          • Nech zvony zvonia, sviece horia, srdcia plesajú, čaše štrngajú.

            Keď ku šťastiu je len krok,

            prajeme krásne Vianoce a šťastný Nový rok.

            Do nového roka prajeme Vám šťastie, lebo je krásne,

            zdravie, lebo je vzácne, lásku, lebo jej je málo

            a všetko čo by za to stálo.

            So zimou Vianoce prichádzajú, radosť do detských očí prinášajú.

            Prežite ich v kruhu blízkych duší, nech láska a šťastie z vás srší.

            Zo srdca prajeme krásne Vianoce a šťastný nový rok

            Vaša škola

            Spojená škola Mierová Svit

          • Vianočný koncert v plnej nádhere !

          • Predvianočný koncert ZUŠ Spojenej školy priniesol v podobe prekrásnych umeleckých výkonov žiakov opäť skvelý zážitok. V zaplnenej veľkej sále Domu kultúry sme poslucháčom predstavili našu úžasnú školu v tej najkrajšej predvianočnej a interpretačnej kráse. Predstavili sa všetky odbory školy: hudobný, tanečný, výtvarný a literárno-dramatický. Ďakujeme našim usilovným mladým umelcom za to, že prejavili odvahu a vystúpili na veľké pódium, taktiež ich pedagógom, prajnému publiku a v neposlednom rade vedeniu Spojenej školy: zástupcovi ZUŠ Petrovi Čapó a najmä pani riaditeľke Elena Berezovskijová, ktorá nás v našom snažení neustále podporuje a dodáva nám silu kráčať a kvalitne napredovať ďalej. Aj tento vianočný koncert opäť potvrdil, že naša škola kráča tým správnym smerom a ubezpečujeme všetkých, že chceme využiť všetky naše umelecké, odborné a ľudské sily na to, aby sme zveľaďovali naše dielo aj do budúcna. Požehnané vianočné sviatky prajeme, plné lásky, šťastia a vzájomného porozumenia. Vaša škola

          • Vianočný koncert 19.12.2019 o 17.00 h. vo veľkej sále Domu kultúry vo Svite

          • Srdečne pozývame na tradičný vianočný koncert žiakov a pedagógov Základnej umeleckej školy Spojenej školy Mierovej vo Svite. V bohatom programe sa okrem žiakov hudobného a výtvarného odboru predstavia v premiére taktiež žiaci a študenti literárno-dramatického odboru. Už dnes sa môžte tešiť na bohatú nádielku umenia a tak si spríjemniť predvianočný čas. Všetkých srdečne pozývame !

          • Prijatie jubilantov na mestskom úrade

          • Hudobným darčekom sme zablahoželali životným jubilantom, ktorí prišli na pozvanie primátorky mesta Svit Ing. Dáši Vojsovičovej na mestský úrad do Svitu. Žiaci ZUŠ Spojenej školy zahrali na hudobných nástrojoch Dávid Gorlický, gitara, Blažena Gáborová, gitara, Paula Matušeková, klavír, Ester Kalászová, klavír a Lesia Sobotová, zobcová flauta. Ďakujeme našim žiakom a ich pedagógom za prípravu prekrásneho stretnutia s hudbou.