• Vedomostný kvíz

          • Mládežnícky parlament mesta Svit, Mesto Svit a Mestská knižnica Svit zorganizovali podujatie Spomienka na Nežnú revolúciu spojenú s vedomostným kvízom 17.11.2023.

            Kultúrnym programom obohatili podujatie žiaci ZUŠ Škola Mierová Svit a svoje umenie predstavili Tobiáš a Timotej Machovič hrou na klavíri, Viktória Kozubová hrou na gitare a Alexandra Chovanová spevom.

            Prítomní študenti a pedagógovia ocenili našich mladých umelcov dlhým potleskom.

            Ďakujeme za skvelé výkony a tešíme sa na ďalšie podujatia našej školy.

          • Dramatizovaný životopis Dávid Husz

          • Mesto Poprad pri príležitosti 210. výročia narodenia hoteliéra, staviteľa, mešťanostu, notára, starostu a poštmajstera Dávida Husza (*1813 – † 1889) uviedlo 16. novembra 2023 v Dome kultúry v Poprade komponovaný program v podobe dramatizovaného životopisu tejto významnej osobnosti.

            V programe sa predstavili výbornými výkonmi speváci speváckej triedy Jany Kočanovej Škola Mierová Svit Lívia Ivanová, Emília Ivanová a Radoslav Ivan. Klavírny a organový podklad nahral Peter Čapó. Ďakujeme našim skvelým spevákom za nádherný umelecký zážitok a pani učiteľke J. Kočanovej za prípravu.

          • Stretnutie jubilantov

          • Na pozvanie primátorky Dáši Vojsovičovej a oddelenia kultúry mesta Svit žiaci Spojená Škola Mierová Svit ZUŠ Simona Slavkovská - predniesla nádhernú báseň a Alexandra Chovanová z triedy J. Kočanovej zaspievala tri piesne a svojim krásnym umením obohatili slávnostnú chvíľu - stretnutie jubilantov na mestskom úrade vo Svite.

            Veľmi pekne ďakujeme za pozvanie a tešíme sa na ďalšie spoločné podujatia.

          • Majstrovské klavírne kurzy

          • Na pozvanie súkromnej Základnej umeleckej škole Fantázia vo Svite sa zúčastnili žiaci a pedagógovia klavírneho oddelenia Spojenej školy ZUŠ Škola Mierová Svit na majstrovských klavírnych kurzoch a koncerte vynikajúceho slovensko-talianskeho klaviristu a pedagóga Marco Clavorà Braulina, absolventa Konzervatória "Santa Cecilia" v Ríme, Konzervatória "Arrigo Boito" v Parme a profesora klavírnej hry na Konzervatóriu vo Vibo Valentia.

            Svojim individuálnym prístupom a prácou so žiakmi klavírnej hry poukázal na správnosť a kvalitu interpretácie skladieb a obohatil ich samotných, ako aj prítomných pedagógov.

            Bravúrnosť a brilantnú techniku preukázal umelec aj na vlastnom klavírnom recitály, kde uviedol skladby J.N.Hummela a M.P.Musorgského.

            Úprimne ďakujeme, že sme sa mohli zúčastniť tak hodnotného umeleckého podujatia vedeniu súkromnej ZUŠ Fantázia vo Svite za skvelú organizáciu a pozvanie, umelcovi Marco C. Braulinovi za výrazný umelecký, pedagogický prínos a motiváciu našich žiakov, študentov klavírnej hry do ďalšej práce.