• Mimoriadny úspech Sebastiána Bucha.

          • Mimoriadny úspech Sebastiána Bucha na medzinárodnom festivale komornej hudby "Konvergencie 2021".

            Sebastián Buch sa stal laureátom I. ročníka súťaže pre mladých slovenských skladateľov do 35 rokov pod heslom „Posuň svoju hudbu ďalej“, do ktorej bolo prihlásených 18 komorných kompozícií. Odbornú porotu najviac zaujalo päť diel, ktoré budú v premiére uvedené v rámci 22. ročníka festivalu Konvergencie, ktorý sa uskutoční od 5. – 26. 9. 2021 v Bratislave medzi inými aj kompozičné dielo Sebastiána Bucha.

            Z 18 prihlásených diel, ktoré boli hodnotené na základe bodovania a po spoločnej online konzultácii odbornú porotu najviac zaujalo 5 skladieb skladateľov z prostredia profesionálnej formácie a medzi nimi aj skladba Sebastiána Bucha: Akt pre klarinet, violončelo a klavír.

            Sebastián Buch je najmladší ocenený účastník skladateľskej súťaže Konvergencií, je študentom Bilingválneho gymnázia D. Tatarku v Poprade, zároveň študuje kompozíciu na Cirkevnom konzervatóriu v Bratislave u L. Borzíka. Hru na klavíri študuje na ZUŠ Škola Mierová Svit (P. Čapó).

            Ako sám Sebastián hovorí:„S hudbou som začal pomerne neskoro, pred piatimi rokmi, avšak o to viac ma baví. Každý deň cvičím na klavíri a tiež často komponujem. Inšpiráciu hľadám v literatúre, poézii, prírode, obrazoch a filozofii“.

            Sebastiánovi Buchovi k tomuto mimoriadnemu úspechu srdečne blahoželáme a do ďalšej skladateľskej a interpretačnej činnosti mu želáme hojne umeleckej inšpirácie a húževnatosti.

            Odborná porota: prof. Jevgenij Iršai (VŠMU), Peter Zagar (skladateľ, Slovenský rozhlas), Adrián Demoč (skladateľ), Nora Skuta (klavír, Österreichisches Ensemble für Neue Musik), Igor Karško (husle, Musikhochschule Luzern), Ronald Šebesta (klarinet, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Lotz trio) a Jozef Lupták (violončelo).

          • Poetický večer

          • Žiaci literárno-dramatického odboru ZUŠ Spojenej školy Mierová vo Svite pod vedením pani učiteľky Mgr. Eriky Jašovej pripravili hodnotné kultúrne podujatie pod názvom "Poetický večer", ktorý sa uskutoční v sobotu 31.7.2021 o 18:00 h. v Espresso bare v Poprade Spišskej Sobote. Všetci ste srdečne pozvaní a vítaní !

          • Otvorenie leta 2021

          • Sme veľmi radi, že po dlhej prestávke sa nám pomaličky rozbiehajú verejné aktivity v našom skvelom meste Svit a sme radi, že aj naša umelecká škola môže prispieť svojou troškou aj k akcii "Otvorenie leta 2021", ktoré sa uskutoční v areáli BK ISKRA Arény vo Svite 26. júna 2021 od 13:00 h. Predstavia sa naši talentovaní tanečníci z triedy pani učiteľky Lívii Baselidesovej. Všetkých srdečne pozývame. 

          • Výstava výtvarných prác otvorená !

          • Dovoľujeme si čo najsrdečnejšie pozvať na výstavu výtvarných prác žiakov výtvarného odboru Spojenej školy, Základnej umeleckej školy Škola Mierová Svit, ktorá je sprístupnená v čase otváracích hodín v Mestskej knižnici vo Svite od 1.-30.6.2021.

            Prajeme vám krásny umelecký zážitok !

            Video pozvánka: https://www.facebook.com/100003631230638/videos/2327224967408522/

          • Zápis do ZUŠ Mierová Svit na školský rok 2021/2022

          • Čo je potrebné:

            1) Vyplniť elektronickú prihlášku cez webstránku najneskôr do 30.6.2021: https://zussvit.edupage.org/register/ 

            2) Zúčastniť sa PRIJÍMACÍCH TALENTOVÝCH SKÚŠOK v termíne od 14.-30.6.2021 od 14:00 do 17:00 h. https://zussvit.edupage.org/

            3) Prihlášku bude možné vyplniť a podpísať aj osobne v budove Spojenej školy Mierovej vo Svite v zborovni školy alebo v kancelárii zástupcu riaditeľky.

            4) Ponuka štúdia je k nahliadnutiu v prílohe.

            Vypísaním prihlášky sa dieťa nestáva automaticky žiakom ZUŠ. O prijatí na štúdium bude rozhodnuté na základe vykonania prijímacích talentových skúšok.

            TEŠÍME SA NA STRETNUTIE A SPOLOČNE SME PRIPRAVENÍ ROZVÍJAŤ TALENTY ŽIAKOV V NAŠEJ UMELECKEJ ŠKOLE.

            Kontakt

            Spojená škola Základná umelecká škola

            Mierová 134 059 21 Svit

            https://zussvit.edupage.org/

            zus@ssmierovasvit.sk    

            tel.: 0948 195 869

             

          • Umenie našimi očami

          • Spojená škola Škola Mierová Svit Základná umelecká škola vás pozýva na výstavu prác žiakov výtvarného odboru pod vedením pani učiteľky Magdalény Pemčákovej, ktorá sa uskutoční od 1. - 30. júna 2021 v mestskej knižnici vo Svite. Tešíme sa na vašu návštevu a prajeme pekný umelecký zážitok pri zhliadnutí umeleckých diel našich žiakov.

          • Nástup žiakov do ZUŠ individuálne štúdium

          • Vážení rodičia,

            od pondelka 08.02.2021 nastupujú žiaci 1. stupňa ZŠ a žiaci ZUŠ individuálneho štúdia do školy. Venujte prosím pozornosť nasledujúcim informáciám.

            Základná umelecká škola Mierová vo Svite bude vzdelávať žiakov prezenčne v individuálnej forme výučby s výnimkou spevu a dychových hudobných nástrojov. Tie, spolu so skupinovou formou výučby bude realizovať dištančne. Prezenčné vzdelávanie je umožnené len žiakom, ktorí sú vo veku žiakov 1. stupňa ZŠ.

            1. Zákonní zástupcovia žiakov 1. stupňa ZŠ a žiakov Základnej umeleckej školy vypisujú opäť nové tlačivá o bezinfekčnosti platné od 08.02.2021 s názvom : Vyhlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu ( ZŠ 1.stupeň a ZUŠ)
            2. Tlačivo: Bezinfekcnost_zak.zastupca.docx   
            3. Ak zákonný zástupca žiaka ZŠ Mierová odovzdal Vyhlásenie o bezinfekčnosti pre základnú školu nemusí tak robiť pre Základnú umeleckú školu.
            4. Tlačivo Vyhlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu (ZŠ 1. stupeň) Vám doporučujeme vyplniť elektronicky cez Edupage z Rodičovského konta v odkliku Žiadosti/Vyhlásenia a nemusíte tak vypisovať papierovú formu. Dôležité je uviesť dátum negatívneho testu, alebo výnimky.
            5. Ak by ste Vyhlásenie nedokázali odoslať elektronicky, nájdete ho v  tomto oznámení (Bezinfekčnosť zák. zástupca).
            6. Ak by ste Vyhlásenie nedokázali odoslať elektronicky a nemáte doma tlačiareň, tlačivá budú k dispozícii 08.02.2021 (pondelok) od 07.00 h pri vchode do školy.

            Riaditeľ školy nebude vyžadovať alebo vyhotovovať kópie negatívnych výsledkov, pretože na takúto činnosť nie je oprávnený. Do tohto dokladu je v zmysle  vyhlášky oprávnený  nahliadnuť, ale nie je oprávnený ho zaznamenávať.

            Škola bude zbierať čestné vyhlásenia zákonných zástupcov, avšak bez kópii negatívnych výsledkov testov, alebo výnimiek.

            Metodické usmernenie k organizácii výchovno-vzdelávacieho procesu v ZUŠ

            1. Prezenčné vyučovanie bude realizované v individuálnom vyučovaní: hra na klavíri, hra na gitare, hra na husliach, hra na akordeóne, hra na keyboarde, hra na bicích nástrojoch len pre žiakov I. stupňa základnej školy.
            2. Rozvrh si dohodne zákonný zástupca spolu s triednym učiteľom.
            3. Podmienkou je negatívny test na koronavírus aspoň u jedného zákonného zástupcu žiaka. Platnosť testu nesmie byť staršia ako 7 kalendárnych dní.
            4. Vyplnené tlačivo o bezinfekčnosti donesie žiak triednemu učiteľovi pred nástupom na vyučovanie.
            5. Skupinové vyučovanie, spev a hra na dychových nástrojoch bude realizovaná dištančne.

            Rozhodnutie ministra školstva,vedy,výskumu a športu č. 2021/10079:1-A1810 – minister obnovuje vyučovanie, ak to prevádzkové podmienky umožňujú

            1. Manuál „ Návrat detí do škôl 2021“ – riaditeľ školy overuje splnenie podmienky negatívneho výsledku testu alebo výnimiek prostredníctvom čestného vyhlásenia zamestnancov, zákonných zástupcov s právom nahliadnuť do testu. V čestnom vyhlásení zamestnanca i zákonného zástupcu je prílohou kópia testu, ale vyhláška ÚVZ dovoľuje do testu len nahliadnuť. Ak k vyhláseniu priložíte aj kópiu testu, robíte to dobrovoľne a z vlastnej iniciatívy.
            2. Od 8.2. začína platiť COVID AUTOMAT, podľa ktorého sa budeme v najbližších týždňoch riadiť.
            3. Vyhláška ÚVZ SR č. 47, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb  do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa ( zákaz vstupu osobám okrem výnimiek §1ods.2,3,4,5 v období od 8.2.-19.3.2021, pre školy §2 ods.1 negatívny výsledok alebo výnimka nie staršia ako 7 dní, ods.5 -výnimky, ods. 6,7,8,9 – ostatné podmienky)
            4. Uznesenie Vlády SR č. 78/2021 – mapa okresov podľa aktuálnej rizikovosti – okres Poprad III.stupeň varovania
            5. Uznesenie Vlády SR č. 77/2021 – k návrhu na opakovanie predĺženia č. 77/2021 k návrhu na opakované predĺženie času trvania núdzového stavu – od 8.2. – 19.3.2021 a povinnosti a výnimky, ktoré sú rozpracované vo vyhláškach ÚVZ SR.

             Školská jedáleň je v prevádzke, zabezpečuje stravovanie pre prihlásených

            ŠKD je v riadnej prevádzke, postupuje v zmysle Covid školského semaforu, dôsledne dbá na dodržiavanie všetkých protiepidemiologických opatrení.

            Prosíme všetkých, aby dodržiavali epidemiologické opatrenia a chránili zdravie svoje aj zdravie ostatných.

            Vopred Vám ďakujeme!

            S úctou E.Berezovskijová

             

          • Výstava výtvarných prác Márie Habajovej

          • Srdečne pozývame na výstavu výtvarných prác Márie Habajovej, študentky štúdia pre dospelých vo výtvarnom odbore ZUŠ Spojenej školy Mierovej vo Svite, ktorá je inštalovaná v Mestskej knižnici vo Svite počas celého mesiaca november.

          • Dištančné vzdelávanie v ZUŠ

          • OZNÁMENIE !

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe rozhodnutia krízového štábu Slovenskej republiky a rozhodnutia Ministra školstva SR vyučovanie v termíne od 26. októbra 2020 do 27. novembra 2020 bude v Základnej umeleckej škole Mierová 134 vo Svite v kolektívnom a individuálnom vyučovaní prebiehať vzhľadom na aktuálnu nepriaznivú epidemiologickú situáciu výlučne dištančnou formou bez fyzickej účasti žiakov na vyučovaní. Vzdelávanie bude v umeleckej škole aj naďalej prebiehať pravidelne po dohode s vyučujúcimi triednymi učiteľmi a zákonnými zástupcami žiakov, ktorí zvolia pre konkrétneho žiaka ten najoptimálnejší spôsob výučby, ktorý sa už osvedčil  počas predchádzajúceho obdobia dištančného vzdelávania.

            Je nutné, aby sa žiaci vyučovania v umeleckej škole aktívne zúčastňovali v takom rozhsahu, ako pri prezenčnej forme. Neúčasť dieťaťa na vyučovaní oznámi zákonný zástupca triednemu učiteľovi. O aktuálnom rozvrhu hodín Vás budú informovať po vzájomnej dohode triedni učitelia v priebehu nasledujúceho týždňa.

            Veľmi si vážime, že ste sa rozhodli pre štúdium v našej ZUŠ Mierová vo Svite, ďakujeme za pomoc v tomto neľahkom období a povzbudzujte prosím vaše deti k aktívnej účasti na vyučovaní.

            S úctou

            Ing. E. Berezovskijová, riaditeľka školy 

             

          • Prerušenie kolektívneho vyučovania v ZUŠ !

          • Na základe Rozhodnutia ministra školstva SR č. 2020/17294:1-A1810 zo dňa 11. 10. 2020 sa s účinnosťou od pondelka 12. októbra 2020 prerušuje skupinové vyučovanie v základných umeleckých školách.

            V súlade s rozhodnutím ministra školstva skupinové vyučovanie v ZUŠ Škola Mierová Svit - hudobná náuka, výtvarný odbor, tanečný odbor, literárno-dramatický odbor vrátane hry v orchestri prechádzajú s platnosťou od 12.10.2020 výlučne na dištančnú alebo kombinovanú formou vyučovania.

            Individuálne vyučovanie bude prebiehať prezenčnou formou, čiže fyzickou účasťou žiakov na vyučovaní podľa rozvrhu hodín v jednotlivých triedach.

            Žiaci pri nástupe na vyučovanie nesmú javiť akékoľvek príznaky infekčného ochorenia alebo nesmú mať nariadené karanténne opatrenia. Žiaci prichádzajú na vyučovanie s prekrytím horných dýchacích ciest a pri vstupe si dezinfikujú ruky. Prekryté horné dýchacie cesty majú počas celého pobytu v budove školy.

            Ďalšie podrobnejšie informácie o organizácii a formách vyučovania v jednotlivých skupinových predmetoch poskytneme po ich spracovaní.

          • ROZVRH  HODÍN  HUDOBNEJ  NÁUKY

          • Vyučujúca: Mgr. Erika Jašová

             

            PONDELOK – PAVILÓN „D“ – učebňa hudobnej náuky

            12:15 – 13:00              Prípravné štúdium

            13:00 – 13:45              1. ročník/1. časť/I. stupeň

             

            PIATOK – PAVILÓN „D“ – učebňa hudobnej náuky

            12:45 – 13:30              Prípravné štúdium

            13:30 – 14:15              1. ročník/1. časť/I. stupeň

            14:15 – 15:00              2. ročník/1. časť/I. stupeň

            15:00 – 15:45              2. ročník/1. časť/I. stupeň

             

            Vyučujúca: Mgr. Judita Ondyová, DiS. art.

             

            PONDELOK – PAVILÓN „D“ – učebňa hudobnej náuky

            13:45 – 14:30              3. ročník/1. časť/I. stupeň

            14:30 – 15:15              4. ročník/1. časť/I. stupeň

            15:15 – 16:25              1. ročník/2. časť/I. stupeň

            16:25 – 17:35              2. a 3. ročník/2. časť/I. stupeň

          • Poetický večer

          • V sobotu sme si vychutnali druhý poetický večer v podaní starších žiakov LDO. Štvorec prázdna sa zospodu škeril...malý pohľad na jednu rodinu. Hosťom bola Veronika Kufelová študentka JAMU. A atmosféra vzťahov bola posilnená autorskou hudbou na autorské texty. Krátky report vo fotografiách (David Gajdoš).

            Z pohľadu diváka: .....malý pohľad na jednu rodinu avšak veľmi pravdivý, dojímavý a hlboký s výbornými hereckými výkonmi. Ďakujeme všetkým účinkujúcim a veľká vďaka Erika Jašová za vynikajúci scenár, skvelú hudbu a prepracovanú réžiu.

          • Medzinárodný interpretačný kurz

          • O miere bohatého talentu žiakov našej umeleckej školy niet pochýb. Svedčí o tom aj účasť klaviristu Sebastiána Bucha z triedy p. uč. Petra Čapó na 23. ročníku medzinárodných interpretačných kurzov v hre na klavíri v Komárne za účasti významných medzinárodných pedagógov a umelcov. Sebastián pracoval od 23.7 do 2.8.2020 v klavírnej triede Mgr. art. Zuzany Čižmarovičovej, pedagogičky Konzervatória v Bratislave. Týždenné snaženie mladých nadaných umelcov vyvrcholilo koncertom, ktorý vám prinášame v krátkom videu. Sebastián bravúrne zvládol a zahral technicky mimoriadne náročnú skladbu slovenského skladateľa J.Nepomuka Hummela Rondeau Favori op.11. Blahoželáme Sebastiánovi a prajeme množstvo ďalších umeleckých úspechov v umeleckom vzdelávaní a napredovaní v hre na klavíri.

            odkaz video: https://www.facebook.com/zsmierusvit/videos/pcb.2061909897273365/2061907440606944/?type=3&theater

          • Talentové skúšky

          • Začiatok školského roka sa pomaly blíži, nezabudnite sa prihlásiť aj do našej Základnej umeleckej školy Mierová vo Svite. Všetky podrobnosti nájdete v tomto plagátiku. Tešíme sa na vás, milí mladi umelci !

          • Poetický večer 22. augusta 2020

          • Štvorec prázdna zospodu sa škerí... žiaci ZUŠ Mierová pod vedením pani učiteľky Eriky Jašovej a hostia pracovali aj cez leto na druhej, tentokrát sobotnej chvíľke poézie. Tešiť sa môžete na slovenských, cudzokrajných autorov a aj autorskú tvorbu žiakov. V úzadí nebude ani hudba, ktorá bude celu minimalistickú divadelnú hru dejovo posúvať.

          • Koncert vďaky

          • Koncertom vďaky husľového orchestra "Tereza a jej deti" sme dali pomyselnú bodku za uplynulým školským rokom a privítali opäť vytúžené prázdniny. Do posledného detailu prepracovaná dramaturgia koncertu, prekrásny priestor kostola sv. Petra a Pavla v Novom Smokovci, skvelé výkony účinkujúcich a žiakov umeleckých škôl ZUŠ Štefániková v Poprade a ZUŠ Spojená škola Mierová vo Svite zanechali v prítomných poslucháčoch nezabudnuteľné zážitky. Prinášame vám aspoň krátky zostrih koncertu , aby ste mali možnosť aspoň takto si vychutnať krásu hudobného umenia. Zo srdca ďakujeme všetkým účinkujúcim a umeleckej vedúcej telesa Teresa Novotna.

            https://www.facebook.com/zsmierusvit/videos/pcb.2033232980141057/2033224883475200/?type=3&theater