• Valentínsky koncert najmenších

          • Srdečne pozývame našich poslucháčov na Valentínsky koncert najmenších, ktorý sa uskutoční v obradnej sieni Domu kultúry vo Svite v stredu 21. februára 2024 o 17:30 h.

            V programe sa predstavia tí naši najmenší žiaci. Pripravili ho pod vedením svojich učiteľov s láskou a túto lásku vám chcú prostredníctvom umenia aj odovzdať. Veríme, že zažijete opäť krásny umelecký zážitok.

            Tešíme sa na stretnutie s vami pri koncerte a prajeme len ten najkrajší umelecký zážitok !

          • Organové koncerty na skvelej úrovni.

          • Organové koncerty na skvelej úrovni.

            Žiaci a študenti ZUŠ Škola Mierová Svit a ZUŠ, Štefánikova v Poprade pod vedením svojho pána učiteľa Petra Čapó pripravili, zorganizovali a zrealizovali organové koncerty v konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie v Poprade a v kostole sv. Jozefa vo Svite. Bohatá účasť publika a skvelé výkony organistov, ktorí hrali aj organovú literatúru patriacu na profesionálne pódiá si vyslúžili standing ovation.

            Blahoželáme všetkým, ktorí tieto nádherné koncerty pripravili a obohatili tým všetkých poslucháčov.

          • Organové koncerty

          • Žiaci a študenti organovej triedy Petra Čapó vás srdečne pozývajú na dva skvelé organové koncerty, ktoré si pre vás s láskou a usilovnosťou pripravili:

            1. Organový koncert v konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie v Poprade v piatok 9. februára v piatok po sv. omši o 18:45 h.

            2. Organový koncert v kostole sv. Jozefa robotníka vo Svite v nedeľu 11. februára 2024 o 14:30 h.

            Pripravili sme si pre našich poslucháčov bohatú, pestrú paletu organovej hudby skladateľov rôznych historických a štýlových období.

            Srdečne pozývame, prajeme príjemný umelecký zážitok.

            Veľmi sa tešíme na vašu účasť a podporu ! 

          • Úspešný novoročný koncert.

          • Novoročný koncert žiakov umeleckej školy Škola Mierová Svit vo veľkej sále v Dome kultúry vo Svite.

            Prvý koncert v roku 2024 sa skutočne vydaril. Na novoročnom koncerte sa predstavili žiaci pod vedením svojich učiteľov v hudobnom, výtvarnom, tanečnom a literárno-dramatickom odbore školy. Zhliadli sme nádherné výtvarné práce, vypočuli sme si hodnotné hudobné diela, hudobné nástroje ožili v rukách našich šikovných mladých umelcov, potešili sme sa z vystúpenia obratných tanečníkov a skvelých hercov. Predstavili sa nám taktiež naše komorné súbory a telesá.

            Ďakujeme všetkým, ktorí novoročný koncert pripravili - našim mladých žiakom, umelcom, ich pedagógom, vedeniu školy a všetkým vám, ktorí nás podporujete a prišli ste nás povzbudiť. Ďakujeme taktiež skvelému tímu zvukárov a osvetľovačov.

            Tešíme sa na ďalšie skvelé vystúpenia škola Škola Mierová Svit

          • Novoročný koncert

          • Srdečne pozývame na novoročný koncert žiakov Škola Mierová Svit Základnej umeleckej školy, ktorý sa uskutoční v utorok 23. januára 2024 o 18.00 h. vo veľkej sále Domu kultúry vo Svite.

            Tešíme sa na vašu účasť a prajeme príjemný umelecký zážitok.

          • Triedny koncert

          • Dňa 19. decembra 2023 sa uskutočnil v obradnej sieni v Dome kultúry vo Svite triedny vianočný koncert žiakov z tried p.uč. Mateja Kovalčíka a p.uč. Jozefa Čubana. V pestrej palete hudby odzneli umelecké diela pod rukami šikovných žiakov. Ďakujeme za krásny umelecký zážitok a prajeme všetkým krásne, pokojné a požehnané vianočné sviatky.

          • Vítanie sv. Mikuláša

          • Z vystúpenia našich šikovných žiakov na minitrhoch vo Svite a pri vítaní sv. Mikuláša pred Domom kultúry vo Svite.

            Svojim vystúpením spríjemnili predvianočný čas. Ďakujeme.

          • Koncert v hoteli Lomnica.

          • Predvianočný koncert v hoteli Lomnica v Tatranskej Lomnici.

            Na pozvanie vedenia hotela Lomnica žiaci Škola Mierová Svit ZUŠ absolvovali predvianočný koncert a spríjemnili už skoro vianočnú atmosféru prítomným poslucháčom. V hodinovom programe zazneli skladby pre klavír, spev, účinkovala školská kapela a komorný zbor.

            Ďakujeme našim účinkujúcim a ich pedagógom za spríjemnenie predvianočnej atmosféry a skvelú propagáciu školy.

          • Prehliadka mladých organistov.

          • Študenti organovej triedy Petra Čapó sa zúčastnili prehliadky mladých slovenských organistov na Konzervatóriu v Košiciach. Absolvovali odbornú organologickú prednášku a zúčastnili sa na koncerte študentov organovej hry na Konzervatóriu v Banskej Bystrici a na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Prezreli si premonštrátsky chrám a Dóm sv. Alžbety, kde si zahrali aj na organoch. Záver dňa patril prehliadke, odbornému výkladu a hry na koncertnom trojmanuálovom mechanickom organe v koncertnej sieni košického Konzervatória.

          • Vedomostný kvíz

          • Mládežnícky parlament mesta Svit, Mesto Svit a Mestská knižnica Svit zorganizovali podujatie Spomienka na Nežnú revolúciu spojenú s vedomostným kvízom 17.11.2023.

            Kultúrnym programom obohatili podujatie žiaci ZUŠ Škola Mierová Svit a svoje umenie predstavili Tobiáš a Timotej Machovič hrou na klavíri, Viktória Kozubová hrou na gitare a Alexandra Chovanová spevom.

            Prítomní študenti a pedagógovia ocenili našich mladých umelcov dlhým potleskom.

            Ďakujeme za skvelé výkony a tešíme sa na ďalšie podujatia našej školy.

          • Dramatizovaný životopis Dávid Husz

          • Mesto Poprad pri príležitosti 210. výročia narodenia hoteliéra, staviteľa, mešťanostu, notára, starostu a poštmajstera Dávida Husza (*1813 – † 1889) uviedlo 16. novembra 2023 v Dome kultúry v Poprade komponovaný program v podobe dramatizovaného životopisu tejto významnej osobnosti.

            V programe sa predstavili výbornými výkonmi speváci speváckej triedy Jany Kočanovej Škola Mierová Svit Lívia Ivanová, Emília Ivanová a Radoslav Ivan. Klavírny a organový podklad nahral Peter Čapó. Ďakujeme našim skvelým spevákom za nádherný umelecký zážitok a pani učiteľke J. Kočanovej za prípravu.

          • Stretnutie jubilantov

          • Na pozvanie primátorky Dáši Vojsovičovej a oddelenia kultúry mesta Svit žiaci Spojená Škola Mierová Svit ZUŠ Simona Slavkovská - predniesla nádhernú báseň a Alexandra Chovanová z triedy J. Kočanovej zaspievala tri piesne a svojim krásnym umením obohatili slávnostnú chvíľu - stretnutie jubilantov na mestskom úrade vo Svite.

            Veľmi pekne ďakujeme za pozvanie a tešíme sa na ďalšie spoločné podujatia.

          • Majstrovské klavírne kurzy

          • Na pozvanie súkromnej Základnej umeleckej škole Fantázia vo Svite sa zúčastnili žiaci a pedagógovia klavírneho oddelenia Spojenej školy ZUŠ Škola Mierová Svit na majstrovských klavírnych kurzoch a koncerte vynikajúceho slovensko-talianskeho klaviristu a pedagóga Marco Clavorà Braulina, absolventa Konzervatória "Santa Cecilia" v Ríme, Konzervatória "Arrigo Boito" v Parme a profesora klavírnej hry na Konzervatóriu vo Vibo Valentia.

            Svojim individuálnym prístupom a prácou so žiakmi klavírnej hry poukázal na správnosť a kvalitu interpretácie skladieb a obohatil ich samotných, ako aj prítomných pedagógov.

            Bravúrnosť a brilantnú techniku preukázal umelec aj na vlastnom klavírnom recitály, kde uviedol skladby J.N.Hummela a M.P.Musorgského.

            Úprimne ďakujeme, že sme sa mohli zúčastniť tak hodnotného umeleckého podujatia vedeniu súkromnej ZUŠ Fantázia vo Svite za skvelú organizáciu a pozvanie, umelcovi Marco C. Braulinovi za výrazný umelecký, pedagogický prínos a motiváciu našich žiakov, študentov klavírnej hry do ďalšej práce.

          • Jesenný koncert - Farby umeleckej jesene

          • Jesenný koncert Spojenej školy Mierová, ZUŠ vo Svite sa blíži. Srdečne pozývame žiakov, rodičov, pedagógov a širokú verejnosť na jesenný koncert, ktorý sa uskutoční v pondelok 13.11. 2023 o 17.30 h. v obradnej sieni v Dome kultúry vo Svite. Tešíme sa na vašu účasť a prajeme pekný a príjemný umelecký zážitok.

          • Zápis na nový školský rok 2023/2024

          • Srdečne pozývame nových záujemcov o umelecké vzdelávanie na zápis do Základnej umeleckej školy Mierová vo Svite na nový školský rok 2023/2024, ktorý sa uskutoční v budove školy v dňoch 4.9.2023 do 15.9.2023 od 14:00-17:00 h.

            Objav spolu s nami čarovný svet umenia !

             

            Prijímacie talentové skúšky do ZUŠ Mierová Svit pre školský rok 2023/2024

            Čo je potrebné:

            1) Vyplniť Elektronickú prihlášku cez webstránku najneskôr do 15.9.2023: https://zussvit.edupage.org/register/

            2) Zúčastniť sa PRIJÍMACÍCH TALENTOVÝCH SKÚŠOK v termíne od 4.-15.9.2023 od 14:00 do 17:00 h. https://zussvit.edupage.org/

            3) Prihlášku bude možné vyplniť a podpísať aj osobne v budove Spojenej školy Mierovej vo Svite v zborovni školy alebo v kancelárii zástupcu riaditeľky.

            Vypísaním prihlášky sa dieťa nestáva automaticky žiakom ZUŠ. O prijatí na štúdium bude rozhodnuté na základe vykonania prijímacích talentových skúšok.

            Kontakt: ZUŠ Mierová Svit: https://zussvit.edupage.org/

            zus@ssmierovasvit.sk tel. č.: 0948 195 869

          • Koncert kapiel

          • Spolupráca dvoch umeleckých škôl ZUŠ Tatranská Lomnica a ZUŠ Škola Mierová Svit na konci školského roka prináša nádherný koncert detských kapiel Tatry Boys a The Musicians z tried pána učiteľa Mateja Kovalčíka, ktorý sa uskutoční vo veľkej sále Domu kultúry vo Svite v pondelok 26.6.o 19.00 h. 
            Posledný týždeň v škole neoddychujeme, ale koncertujeme.
            Na naše krásne aktivity nás prosím príďte podporiť a povzbudiť.
            Ďakujeme.