• Vynikajúce umiestnenie na medzinárodnej organovej súťaži.

          • Spolu s našimi výbornými spevákmi exceloval na medzinárodnej interpretačnej súťaži "Študentská umelecká činnosť 2024" pod záštitou Katolíckej univerzity aj organista Vladimír Porada z organovej triedy Petra Čapó Škola Mierová Svit

            Vladimír Porada - 1. MIESTO v I. kategórii

            Výkon organistov posudzovala medzinárodná odborná porota:

            prof. Michael Matthes (Organiste of St. Germain l´Auxerrois, Paris, profesor National Conservatory, Troyes, Francúzsko

            prof. Jaroslav Tuma (Akademie umenia Praha, Česko)

            Mgr. art. David di Fiore (profesor Katolícka univerzita v Ružomberku)

            BLAHOŽELÁME VLADIMÍROVI PORADOVI a jeho pánovi učiteľovi PETROVI ČAPÓ za vynikajúce umiestnenie a skvelú reprezentáciu školy na medzinárodnej pôde.

          • Vynikajúce umiestnenie na medzinárodnej speváckej súťaži.

          • Zúčastnili sme sa medzinárodnej súťaže v sólovom speve "Študentská umelecká činnosť 2024" na pôde katedry hudby Pedagogickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku. Talentované speváčky pod vedením p. uč. Jany Kočanovej prinášajú zo súťaže výborné výsledky a ocenenia:

            Alexandra Chovanová - 2. MIESTO v I. kategórii

            Lívia Ivanová - 3. MIESTO v I. kategórii

            Natália Kalatová - bez umiestnenie avšak s pochvalou medzinárodnej odbornej poroty.

            Našim žiačkám, pani učiteľke JANE KOČANOVEJ a korepetítorovi P. Čapó srdečne ďakujeme a blahoželáme.

          • Výnimočný úspech

          • Výnimočný úspech - výnimočného divadelného súboru "Osoby z javiska" na "Rozprávkovom Stropkove" - krajskej súťažnej prehliadke dramatickej tvorivosti ZLATÉ PÁSMO S NÁVRHOM NA POSTUP DO CELOSLOVENSKÉHO KOLA.

            Srdečne blahoželáme pani učiteľke Erike Džurňak Jašovej a talentovaným divadelníkom zo ZUŠ Mierová Svit.

          • Príprava na organovú súťaž

          • Úspešný organový koncert sme v nedeľu zavŕšili prípravou na medzinárodnú organovú súťaž ŠUČ 2024 na katedre hudby PF KU v Ružomberku. Zajtra 23.4.2024 myslite na našich organistov, aby boli čo najúspešnejší na súťaži a aby sa im darilo. Sme pripravení prezentovať našu Škola Mierová Svit, svoje umenie, našu intenzívnu prípravu aj na akademickej pôde a pred odbornou verejnosťou.

          • Organový koncert v Liptovskom Michale.

          • Študent organovej triedy Škola Mierová Svit Petra Čapó Vladimír Porada so svojim učiteľom absolvovali organový koncert v kostole v Liptovskom Michale za prítomnosti mnohých poslucháčov a pripravili pekný a hodnotný umelecký zážitok, ďakujeme za prezentáciu našej školy a organového umenia.

          • Spoločný koncert

          • ZUŠ Tatranská Lomnica organizovala spoločný koncert dňa 11. apríla 2024 o 16:00 h. v Podlese v spolupráci so ZUŠ Vysoké Mýto a ZUŠ Spojená škola Mierová Svit, na ktorom sa predstavil aj študent klavírnej triedy Petra Čapó Sebastián Buch s klavírnym programom. Sme radi, že sme mohli prispieť do spoločnej spolupráce a ku krásnym spoločným umeleckým výkonom.

          • Úspech v okresnom kole - Hviezdoslavov Kubín 

          • V pondelok 8. apríla 2024 sa v Podtatranskej knižnici v Poprade konalo okresné kolo postupovej súťaže v umeleckom prednese prózy a poézie.

            Naše dievčatá, ktoré naň postúpili z obvodného kola sa vo veľkej konkurencii nestratili a vo všetkých kategóriách obsadili víťazné stupienky.

            Sonička Andrašová – 2. miesto (I. kategória, próza)

            Elenka Lučivjanská – 3. miesto (II. kategória, poézia)

            Majka Galková – 2. miesto  (III. kategória, poézia)

            Dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

            Naše poďakovanie patrí tiež Mgr. Erika Džurňak Jašová za výborne odvedenú prácu a kvalitnú prípravu.

          • Via crucis 2024 - Krížová cesta 2024

          • Žiaci a študenti ZUŠ Spojenej školy Mierová vo Svite v spolupráci s Miešaným speváckym zborom Laudamus pripravili a zrealizovali duchovné, kultúrne a umelecké zamyslenie nad 14. zastaveniami krížovej cesty pod názvom Via Crucis 2024 v kostole všetkých Svätých na Šuňave, v kostole sv. Jozefa vo Svite a v konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie v Poprade. Tri krížové cesty, dlhé hodiny príprav a nácvikov umeleckých diel našich žiakov, ako aj speváckeho zboru Laudamus pripravilo pre okolo tisíc poslucháčov nevšedný a hlboký duchovný a umelecký zážitok.

            Ďakujeme všetkým účinkujúcim, žiakom, spevákom, pedagógom za nádherný zážitok !!!

          • Úspech na Divadelnej Šuňave

          • Máááááme prvé miesto. Naši skvelí herci Škola Mierová Svit divadelný súbor Osoby z javiska sú ZLATÍ, úspešní na súťaži neprofesionálnych divadiel "Divadelná Šuňava" s priamym postupom. Veľké gratulácie všetkým účinkujúcim a našej úžasnej učiteľke, herečke, režisérke a skvelému človeku Erika Džurňak Jašová a ochotným, starostlivým rodičom, ktorí pri nás stoja a pomáhajú nám.

            Sme hrdí na úspešných mladých umelcov.

            Naša radosť je obrovská, blahoželáme a ďakujeme.

          • Divadelná Šuňava

          • Predstavenie žiakov literárno-dramatického odboru Škola Mierová Svit z triedy výbornej pani učiteľky a režisérky Erika Džurňak Jašovej - detské divadlo "GIGANTICKÁ ZLOVESTNÁ BRADA"

            Nádherné herecké výkony. Gratulujeme a ďakujeme !!!

          • Divadelná Šuňava 2024

          • Vystúpenie žiakov literárno-dramatického odboru Škola Mierová Svit z triedy výbornej pani učiteľky a režisérky Erika Džurňak Jašovej - mládežnícky kolektív "KOLO, KOLO MLYNSKÉ" príbeh Hamelnu.

            Nádherné herecké výkony. Gratulujeme a ďakujeme !!!

          • Krížová cesta - Via Crucis

          • Srdečne pozývame na pôstne duchovné a umelecké zamyslenie nad 14. zastaveniami krížovej cesty - účinkujú žiaci a pedagógovia Spojenej školy Mierová vo Svite a Miešaný spevácky zbor Laudamus Svit.

            V nedeľu 17. marca 2024 o 14:30 h. v kostole na Šuňave.

            V sobotu 23. marca 2024 o 18:45 h. v kostole vo Svite.

            V nedeľu 24. marca 2024 o 15:00 h. v konkatedrále v Poprade.

            Všetci ste srdečne pozvaní a vítaní !

          • Valentínsky koncert v plnej nádhere.

          • Valentínsky koncert najmenších.

            Tak sme nazvali verejný koncert našich najmenších žiakov, ktorí prezentovali svoje umenie v plnej nádhere a paráde. Potešilo nás, že aj naši najmladší žiaci prezentovali pod vedením svojich pedagógov krásne umenie v rôznych podobách. Predstavili sa žiaci hudobného, literárno-dramatického a výtvarného odboru. Vypočuli sme si hudobné diela a dielka, precítený prednes, umelecké slovo a zhliadli nádherné výtvarné práce. Všetci tí, ktorí koncert pripravili a uskutočnili urobili ho s láskou, aby lásku, pokoj a porozumenie odovzdali všetkým.

            Ďakujeme tým, ktorí prispeli k tomuto nádhernému podujatiu Spojenej školy Mierová vo Svite, nášmu skvelému publiku, rodičom, starým rodičom, poslucháčom, našim výborným pedagógom, ale hlavne našim účinkujúcim žiakom.

            Prajeme do ďalšej pedagogickej, umeleckej a koncertnej práce hodne úspechov, vytrvalosti, húževnatosti a radosti.

          • Valentínsky koncert najmenších

          • Srdečne pozývame našich poslucháčov na Valentínsky koncert najmenších, ktorý sa uskutoční v obradnej sieni Domu kultúry vo Svite v stredu 21. februára 2024 o 17:30 h.

            V programe sa predstavia tí naši najmenší žiaci. Pripravili ho pod vedením svojich učiteľov s láskou a túto lásku vám chcú prostredníctvom umenia aj odovzdať. Veríme, že zažijete opäť krásny umelecký zážitok.

            Tešíme sa na stretnutie s vami pri koncerte a prajeme len ten najkrajší umelecký zážitok !

          • Organové koncerty na skvelej úrovni.

          • Organové koncerty na skvelej úrovni.

            Žiaci a študenti ZUŠ Škola Mierová Svit a ZUŠ, Štefánikova v Poprade pod vedením svojho pána učiteľa Petra Čapó pripravili, zorganizovali a zrealizovali organové koncerty v konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie v Poprade a v kostole sv. Jozefa vo Svite. Bohatá účasť publika a skvelé výkony organistov, ktorí hrali aj organovú literatúru patriacu na profesionálne pódiá si vyslúžili standing ovation.

            Blahoželáme všetkým, ktorí tieto nádherné koncerty pripravili a obohatili tým všetkých poslucháčov.

          • Organové koncerty

          • Žiaci a študenti organovej triedy Petra Čapó vás srdečne pozývajú na dva skvelé organové koncerty, ktoré si pre vás s láskou a usilovnosťou pripravili:

            1. Organový koncert v konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie v Poprade v piatok 9. februára v piatok po sv. omši o 18:45 h.

            2. Organový koncert v kostole sv. Jozefa robotníka vo Svite v nedeľu 11. februára 2024 o 14:30 h.

            Pripravili sme si pre našich poslucháčov bohatú, pestrú paletu organovej hudby skladateľov rôznych historických a štýlových období.

            Srdečne pozývame, prajeme príjemný umelecký zážitok.

            Veľmi sa tešíme na vašu účasť a podporu ! 

          • Úspešný novoročný koncert.

          • Novoročný koncert žiakov umeleckej školy Škola Mierová Svit vo veľkej sále v Dome kultúry vo Svite.

            Prvý koncert v roku 2024 sa skutočne vydaril. Na novoročnom koncerte sa predstavili žiaci pod vedením svojich učiteľov v hudobnom, výtvarnom, tanečnom a literárno-dramatickom odbore školy. Zhliadli sme nádherné výtvarné práce, vypočuli sme si hodnotné hudobné diela, hudobné nástroje ožili v rukách našich šikovných mladých umelcov, potešili sme sa z vystúpenia obratných tanečníkov a skvelých hercov. Predstavili sa nám taktiež naše komorné súbory a telesá.

            Ďakujeme všetkým, ktorí novoročný koncert pripravili - našim mladých žiakom, umelcom, ich pedagógom, vedeniu školy a všetkým vám, ktorí nás podporujete a prišli ste nás povzbudiť. Ďakujeme taktiež skvelému tímu zvukárov a osvetľovačov.

            Tešíme sa na ďalšie skvelé vystúpenia škola Škola Mierová Svit

          • Novoročný koncert

          • Srdečne pozývame na novoročný koncert žiakov Škola Mierová Svit Základnej umeleckej školy, ktorý sa uskutoční v utorok 23. januára 2024 o 18.00 h. vo veľkej sále Domu kultúry vo Svite.

            Tešíme sa na vašu účasť a prajeme príjemný umelecký zážitok.